Ontwerpbestemmingsplan ‘Landschapszone – 11 (Landschappelijk wonen)’, Nijmegen

Logo Nijmegen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen zijn voornemens om, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, het ontwerpbestemmingsplan Landschapszone – 11 (Landschappelijk wonen)aan de gemeenteraad ter vaststelling voor te leggen.

Het plangebied is gelegen ten oosten van het Keizer Augustusplein en bioscoop Pathé Nijmegen, ten noorden van de Lentse Plas , ten westen van de Zandse Plas en ten zuiden van boomgaarden. Met deze partiële herziening wordt voor het plangebied het bestemmingsplan Landschapszone op onderdelen herzien, waardoor het stedenbouwkundig plan voor 50 vrijstaande woningen kan worden gerealiseerd. Het aantal woningen neemt ten opzichte van het vigerende bestemmingsplan Landschapszone niet toe.

Inzage

Het plan, met de bijbehorende stukken, ligt gedurende zes weken (met ingang van donderdag 12 december 2019 tot en met woensdag 22 januari 2020)  ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 te Nijmegen en het Wooninformatiecentrum Waalsprong, Thermionpark 7 te Lent.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.PH24011-ON01

Zienswijze

In de periode van donderdag 12 december 2019 tot en met woensdag 22 januari 2020 kan eenieder conform artikel 3:15 Algemene wet bestuursrecht een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad, t.a.v. de afdeling Projectmanagement en Ruimtelijke Kwaliteit (bureau PK30), Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen.

Het is ook mogelijk om digitaal een zienswijze in te dienen via https://www.nijmegen.nl (zoek op ‘bestemmingsplan’). Inloggen met DigiD - of voor bedrijven met Eherkenning - is hierbij verplicht.

Naar boven