Herstelbesluit Klaas Nieboerweg, bedrijventerreinen Foxhol

Logo Midden-Groningen

 

Burgemeester en wethouders van Midden-Groningen maken bekend, dat de gemeenteraad op 28 november 2019 heeft besloten om een herstelbesluit te nemen waarmee enkele wijzigingen zijn doorgevoerd in het bestemmingsplan ‘Klaas Nieboerweg, bedrijventerreinen Foxhol’ zoals deze op 25 september 2017 door de voormalige gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer is vastgesteld.

 

Inhoud van het plan

In hoofdlijnen worden de volgende punten van het in 2017 vastgestelde bestemmingsplan gewijzigd:

 

  • 1.

    Doorvoeren vergunningen zonnepark

In 2017 en 2018 zijn omgevingsvergunningen verleend voor het W.A. Scholten zonnepark. Deze zijn onherroepelijk. Het deel waar het zonnepark gerealiseerd wordt, krijgt een bedrijfsbestemming met een specifieke aanduiding voor uitsluitend een zonnepark is toegestaan. Aan deze functie is een voorwaardelijke verplichting gekoppeld waarmee de landschappelijke inpassing is geborgd.

 

  • 2.

    Kantoorarea

Aan het voormalige kantoor van Avebe is een bedrijfsbestemming toegekend met een maximale milieucategorie 2.

 

  • 3.

    Bouwhoogte Overige andere bouwwerken

In het voorgaande plan was abusievelijk de bouwhoogte van overige andere bouwwerken niet aangepast. Bepaald is dat de bouwhoogte van overige andere bouwwerken niet hoger mag zijn dan op de verbeelding is aangegeven. Deze hoogte sluit aan bij de maximale toegestane hoogte van de gebouwen.

 

  • 4.

    Bestemming gemengd

In de bestemming gemengd (het oude parkeerterrein van Avebe) was het mogelijk om de gronden te gebruiken ten dienste van wonen. Vanwege de geluidsbelasting was deze invulling in de praktijk onmogelijk. Om deze reden zijn de functies ‘wonen’ en ‘tuinen’ niet meer opgenomen.

 

  • 5.

    Geluidverdeling

In de geluidruimteverdeling zijn tekstuele en grafische verbeteringen aangebracht. Het geluidsmodel is aangepast op basis van de doorgevoerde wijzigingen.

 

  • 6.

    Vervallen geluidsscherm

In het voorgaande bestemmingsplan was onder bepaalde omstandigheden een geluidsscherm ban 6,5 meter hoog noodzakelijk. Omdat een deel van de braakliggende kavels  wordt gebruikt ten behoeve van het W.A. Scholten zonnepark, wordt ook de geluidverdeling in het bestemmingsplan daarop aangepast in die zin dat de geluidsreservering op deze kavels komt te vervallen. Hiermee kan het geluidsscherm in zijn geheel komen te vervallen.

 

 

Het plan inzien

Het gewijzigde bestemmingsplan ‘Klaas Nieboerweg, bedrijventerreinen Foxhol’ met bijbehorende stukken en het raadsbesluit kunt u inzien van donderdag 12 december 2019 tot en met donderdag 23 januari 2020. Inzien kan op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder nummer NL.IMRO.1952.bpfoxKnieboerweg-va02, en op www.midden-groningen.nl, onder het kopje Thema’s > Plannen en projecten > Bestemmingsplannen > Foxhol. Ook kunt u een papieren versie inzien bij het Contactplein, locatie Hooge Meeren (Gorecht-Oost 166 te Hoogezand). Dit kan tijdens de openingstijden.

 

Reageren op het plan (in stellen beroep )

Van vrijdag 13 december 2019 tot en met donderdag 23 januari 2020 kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de gemeenteraad met de vaststelling van het herstelbesluit heeft aangebracht. Een schriftelijk en gemotiveerd beroepschrift kunt u sturen aan de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Het eerder ingestelde beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, dat is gericht tegen het besluit van de raad van 25 september 2017 tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Klaas Nieboerweg, bedrijventerreinen Foxhol’, heeft op grond van artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht van rechtswege mede betrekking op het herstelbesluit. De indiener van dat beroep hoeft dus niet opnieuw beroep in te stellen tegen het herstelbesluit.

 

In beroep gaan heeft geen schorsende werking. Het bestemmingsplan treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Daarom kunt u met een afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken om een voorlopige voorziening. Zo’n verzoek heeft wel een schorsende werking.

 

 

Informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met een medewerker van het team Ruimtelijke Ontwikkeling via 0598 - 37 37 37.

 

Naar boven