Verkeersbesluit 2019-008 d.d. 10 december 2019

Logo Sint-Michielsgestel

Verkeersbesluit tot het herroepen van het vervallen van de bushalte Petrus Dondersplein (richting Schijndel) Sint-Michielsgestel per 1 oktober 2019

 

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel

Overwegingen ten aanzien van het besluit

gelet op:

artikel 18 van de Wegenverkeerswet waarbij de bevoegdheid tot het nemen van verkeersmaatregelen aan het college van burgemeester en wethouders is toebedeeld;

de overige bepalingen van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994);

de bepalingen van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV1990);de bepalingen van het Besluit Administratieve Bepalingen voor het Wegverkeer (BABW), inclusiefde Uitvoeringsvoorschriften BABW inzake verkeerstekens; 

 

Op grond van artikel 15 lid 1 van de WVW 1994 dient er een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing en verwijdering van de in artikel 12 BABW opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd. 

Gezien artikel 21 van het BABW moet het verkeersbesluit vermelden welke doelstelling of doelstellingen met het verkeersbesluit worden beoogd en welke van de in artikel 2, eerste en tweede lid, WVW 1994 genoemde belangen ten grondslag liggen aan het verkeersbesluit.

 

overwegende, dat:

Het verkeersbesluit 2019-005 d.d. 8 juli 2019 het mogelijk maakt om de bestaande bushalte Petrus Dondersplein (richting Schijndel) ongeveer 50 meter naar het noorden te verplaatsen, omwille van bouwwerkzaamheden aan het (toekomstige) bouwblok Raadskamer (Torenblok) op het Petrus Dondersplein en het inrichten van een bouwplaats.

De voornoemde werkzaamheden op het Petrus Dondersplein zijn uitgesteld, waardoor de feitelijke verplaatsing van de bushalte ook is uitgesteld en de bestaande bushalte bij voornoemd besluit van 8 juli 2019 nog niet opgeheven had hoeven te worden.

BESLUIT

 

  • 1.

    om het opheffen van de huidige bushalte aan het Petrus Dondersplein (richting Schijndel) door het verwijderen van bord L3 van bijlage 1 RVV 1990 per 1 oktober 2019 te herroepen;

  • 2.

    pas na en door feitelijke verplaatsing van de bushalte, naar de locatie zoals bepaald in het verkeersbesluit van 8 juli 2019, de huidige bushalte te doen vervallen.

Sint-Michielsgestel, 10 december 2019

Het college van burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

Namens deze,

De heer R. van Dommelen

Teammanager RMEO-Inrichting, Verkeer en Reiniging

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Bezwaarmogelijkheid

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kunnen belanghebbenden tegen dit besluit binnen zes weken na de dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel, Postbus 10000, 5270 GA Sint-Michielsgestel.

Om als belanghebbende te worden aangemerkt moet het gaan om een eigen, persoonlijk, concreet en direct geraakt belang. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en tenminste bevatten:

 

  • 1.

    naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het besluit is gericht;

  • 4.

    en de gronden van het bezwaar.

 

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. De indiener van een bezwaarschrift kan, indien onverwijlde spoed dat gelet op het betrokken belang vereist, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ‘s-Hertogenbosch. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Naar boven