Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan 'Buizerdstraat 8 Zwijndrecht', ontwerpbesluit hogere grenswaarden en besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Logo Zwijndrecht

Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht geven kennis van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan. Tevens geven burgemeester en wethouders van Zwijndrecht kennis van de terinzagelegging van het ontwerpbesluit hogere grenswaarden en het besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling.

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een woongebouw voor maximaal 24 appartementen op de locatie van de voormalige basisschool Lindestein aan de Buizerdstraat 8. Het plangebied wordt begrensd door de Buizerdstraat aan de noordzijde, de Kerkweg aan de westzijde, de groenstrook die parallel loopt aan het flatgebouw aan het Fazantplein (oneven nummers) aan de oostzijde en het dijklichaam van de Lindtsedijk aan de zuidzijde.  

Ter plaatse van de nieuwe woningen wordt door het verkeer op de Kerkweg en de activiteiten op het industrieterrein Dordt-West/Groote Lindt niet voldaan aan de voorkeursgrenswaarde op grond van de Wet geluidhinder. Voor realisatie van dit bouwplan zijn voor 6 woningen vanwege wegverkeerslawaai en voor 17 woningen vanwege industrielawaai hogere grenswaarden nodig.

Voor de realisatie van het bouwplan is een aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling opgesteld. In Bijlage D 11.2 van het Besluit milieueffectrapportage is opgenomen dat stedelijke ontwikkelingsprojecten bestaande uit 2000 woningen of meer m.e.r.‐beoordelingsplichtig zijn. De beoogde ontwikkeling blijft ruim onder deze drempelwaarde, waardoor kan worden volstaan met een vormvrije m.e.r.‐beoordeling. Burgemeester en wethouders hebben besloten dat er geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld. Uit de aanmeldnotitie blijkt dat door de voorgenomen activiteit geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu voordoen die het opstellen van een milieueffectrapport noodzakelijk maken.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbesluit hogere grenswaarden en besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling liggen van 12 december 2019 tot en met 22 januari 2020 gedurende zes weken ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3, Zwijndrecht, geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00. Het ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbesluit en besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling zijn ook in te zien op www.zwijndrecht.nl (onder bestemmingsplannen → bestemmingsplannen in procedure) en daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0642.bp01HerzBuizerdstr-2001.

Zienswijze

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging bij het college van burgemeester en wethouders zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden naar voren brengen onder vermelding van 'zienswijze Buizerdstraat 8' en verwijzing naar het betreffende besluit op de volgende wijze:

  • 1.

    schriftelijk (adres: gemeente Zwijndrecht, postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht),

  • 2.

    per e-mail (e-mailadres: gemeente@zwijndrecht.nl),

  • 3.

    mondeling, na afspraak met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (telefoon 078-7708301).

    Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht waartegen geen zelfstandig bezwaar en beroep mogelijk is. Het maakt onderdeel uit van het ontwerpbestemmingsplan, dat tegelijkertijd ter inzage ligt.

    Zwijndrecht, 11 december 2019

Naar boven