Vastgesteld bestemmingsplan ‘Moskee Bellavista-terrein correctieve herziening’ , Almelo

Logo Almelo

De gemeenteraad van Almelo heeft in haar vergadering van 3 december 2019 het bestemmingsplan ‘Moskee Bellavista-terrein correctieve herziening’ (planid: NL.IMRO.0141.00089-BP31)  op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening vastgesteld.

Inhoud plan

Op een gedeelte van het Bellavista-terrein, gelegen aan de zuid-westzijde van de kruising Bellavistastraat en de Nieuwe Sligtestraat wordt een nieuwe moskee gebouwd. Op 12 juli 2016 heeft de gemeenteraad hiertoe het bestemmingsplan “Moskee Bellavista-terrein” vastgesteld. Dit bestemmingsplan laat twee bouwlagen toe en een vloeroppervlakte van maximaal 1400 m2. Met de uitwerking van de bouwplannen ontstond bij de initiatiefnemers de wens om binnen het gebouw met een extra bouwlaag te werken, zonder dat daarbij de maximale toegestane bouwhoogte wordt overschreden. Om aan de wens van de initiatiefnemer tegemoet te komen, maar geen extra planologische ruimte te creëren, wordt het bestemmingsplan op één onderdeel herzien. Hiertoe wordt in artikel 4.2.1, onder e "het hoofdgebouw bestaat uit 2 bouwlagen" gewijzigd in: het brutovloeroppervlakte bedraagt maximaal 2800 m2.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Moskee Bellavista-terrein correctieve herziening’ (planid: NL.IMRO.0141.00089-BP31) en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 11 december 2019 tot en met dinsdag 21 januari 2020 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC) van de gemeente Almelo, Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken.

Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de  link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’ en ‘gemeentenieuws’.

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende die:

  • 1.

    die tijdig een zienswijze heeft ingediend, of;

  • 2.

    aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend.

 

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) binnen bovengenoemde terinzage termijn van zes weken.

 

Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

 

Voorlopige voorziening

Door het indienen van een beroepschrift wordt het besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend een voorlopige voorziening (schorsing) vragen aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

 Er kan ook digitaal beroep worden ingesteld of om een voorlopige voorziening worden gevraagd via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Dit gaat met behulp van een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven