Bekendmaking gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Loswal’, Kapelle.

Logo Kapelle

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken bekend dat vanaf donderdag 12 december 2019 voor een ieder ter inzage ligt het op 26 november 2019 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Loswal’, Kapelle.

 

Plangebied

Het plangebied ligt aan de Kaai aan het kanaal door Zuid-Beveland, ten oosten van Schore en ten noorden van Hansweert. De loswal ligt deels op het grondgebied van de gemeente Reimerswaal en deels op grondgebied van de gemeente Kapelle. Het bestemmingsplan ‘Loswal’ is gezamenlijk met de gemeente Reimerswaal opgesteld ter actualisatie van de geldende bestemmingsplannen.

 

Hoofdlijnen van het plan

Het bestemmingsplan regelt het voortgezet gebruik van de aanwezige bedrijven, waarbij de bestaande rechten worden gerespecteerd. De in de omgeving aanwezige woningen blijven bestaan, waarbij het woon- en leefklimaat niet achteruit gaat. De grens van de zone industrielawaai blijft gebaseerd op de bestaande woningen. De geluidsruimte voor de bedrijven bedraagt 50 dB(A) op de gevels van de woningen.

 

Wijzigingen bij de vaststelling

Er heeft een ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen van 27 juni 2019 tot en met 7 augustus 2019. Op het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend. Naar aanleiding van deze zienswijzen is het bestemmingsplan bij de vaststelling gewijzigd ten opzichte van het ontwerp. De belangrijkste wijzigingen zijn:

- Naast de in het ontwerpbestemmingsplan opgenomen etmaalwaarde van 50 dB(A) voor geluid, zijn ook de maximale geluidsniveaus opgenomen in het bestemmingsplan.

- De bedrijfstijden van de scheepswerf zijn aangepast. Het aantal uren dat overdag gewerkt kan worden is uitgebreid en het aantal uren in de avonden en nachten is verminderd. Werken in de avond- en nachtperiode moet daarbij vooraf door de scheepswerf worden gemeld.

- De bestaande bebouwing, zoals schaftgelegenheid en kantoorunit, zijn positief bestemd.

Naast deze wijzigingen zijn er diverse details gewijzigd of aangevuld in de toelichting, de regels en de verbeelding van het bestemmingsplan. Alle wijzigingen zijn opgenomen in de Nota Zienswijzen. Deze Nota is onderdeel van het vastgestelde bestemmingsplan.

 

Het plan inzien

U kunt het bestemmingsplan inzien op het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Deze stukken zijn tevens als PDF bestand te raadplegen op de gemeentelijke website www.kapelle.nl. Een volledig digitale versie van het vastgestelde bestemmingsplan, met code NL.IMRO.0678.loswal2019-VAST is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Reageren

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarnaast kan een ieder beroep instellen tegen de wijzigingen die in het bestemmingsplan zijn aangebracht. De beroepstermijn bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

 

Beroep kan worden ingesteld door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling.

 

Burgers kunnen ook online beroep en/of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening indienen. Dit kan alleen via het digitale loket op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl 

 

Het besluit treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het besluit. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Kapelle, 11 december 2019

Burgemeester en wethouders van Kapelle.

Naar boven