Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Over de Laak – Waterrijk (Chw)’

Logo Amersfoort

De gemeenteraad van Amersfoort heeft op 3 december 2019 bij besluitnummer 1191409 het bestemmingsplan ‘Over de Laak – Waterrijk (Chw)’ gewijzigd vastgesteld.

 

Inhoud van het bestemmingsplan

Waterrijk is een deelgebied van het gebied Over de Laak en wordt begrensd door de gemeentegrens met Nijkerk in het westen en noorden, de Achterhoekerweg aan de oostkant, en het riviertje de Laak aan de zuidkant. Het erf aan de oostkant van de Achterhoekerweg is eveneens in dit deelgebied opgenomen. Voor het deelgebied Waterrijk is een nadere uitwerking gemaakt die aansluit bij de ambities die de gemeenteraad eerder voor Over de Laak heeft vastgesteld: ‘Ruimte voor lichte recreatie, nieuwe natuur en behoud van de kwaliteiten van het polderlandschap in ‘Over de Laak’ en een goede overgang naar het waardevolle landschap van Arkemheen’. Het uitgewerkte plan voor het deelgebied Waterrijk bestaat uit nieuwe natuur, diverse recreatiemogelijkheden, een tuinderij, voedselbos, moestuinen en een herontwikkeling van de bestaande erven.

 

Het plan kan niet binnen de regels van het geldende bestemmingsplan ‘Hooglanderveen en Vathorst’ uitgevoerd worden. Om deze gewenste ontwikkeling mogelijk te maken, is het 'ontwerpbestemmingsplan Over de Laak - Waterrijk (Chw)' opgesteld dat van 20 juni t/m woensdag 31 juli 2019 ter inzage heeft gelegen. In deze periode zijn 2 zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan ingediend die zijn samengevat en voorzien van een gemeentelijke reactie in de 'zienswijzennota bestemmingsplan Over de Laak - Waterrijk (Chw)'. Enkele zienswijzen hebben geleid tot aanpassingen in het plan.

 

Wijzigingen

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad, zowel naar aanleiding van zienswijzen als ambtshalve, wijzigingen aangebracht aan de toelichting, regels en de verbeelding van het bestemmingsplan. Deze wijzigingen zijn te vinden in de beslispunten in het raadsvoorstel over het bestemmingsplan en in hoofdstuk 3 van de zienswijzennota, die beide zijn te vinden op de gemeentelijke website en op de landelijke voorzieningen www.ruimtelijkeplannen.nl. De exacte locatie van deze stukken staat hieronder vermeld.

 

Procedures

Op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het bestemmingsplan en het raadsbesluit van vrijdag 13 december 2019 tot en met donderdag 23 januari 2020 ter inzage bij de Informatiebalie in de hal van het stadhuis, Stadhuisplein 1 (openingstijden: werkdagen van 08.30 – 17.00 uur).  Het bestemmingsplan en het raadsbesluit kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl (het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0307.BP000165-0301) of via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen.

 

Beroep

Binnen de periode van terinzagelegging kunnen diegenen die zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijzen kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpbestemmingsplan, een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl, of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 070 - 426 44 26.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

 

Naar boven