Onttrekking aan de openbaarheid van het een gedeelte van de Hinkeslân (tussen Hinkeslân 1 en het parkeerterrein aan de Bouweslân).

Logo Leeuwarden

Van donderdag 12 december 2019 tot en met donderdag 23 januari 2020 ligt het vaststellingsbesluit met bijbehorende stukken ter inzage.

Inhoud

De Hinkeslân en Bouweslân zijn woonstraten, gelegen in de wijk Goutum-Súd. Tussen beide straten (tussen Hinkeslân 1 en het parkeerterrein aan de Bouweslân) is een pad, bestaande uit een halfverharding van grasbetontegels.

De functie van dit pad is in de oorspronkelijke plannen bedoeld voor incidenteel gebruik zoals een kortsluitende route voor bijvoorbeeld huisvuilauto’s, bezorgdiensten, etc. Het pad is niet primair bedoeld en bestemd als een ontsluiting voor (doorgaand) verkeer, maar maakt wel deel uit van de openbare weg en is toegankelijk voor alle verkeer. Het pad loopt langs een speelterrein met een aantal speeltoestellen en er is geen fysieke barrière tussen de speeltuin en het pad.

Hoewel het aantal verkeersbewegingen via het half verharde pad naar inschatting beperkt is, stelt het college voor om het pad aan de openbaarheid te onttrekken. De voorgenomen onttrekking aan de openbaarheid van het pad past beter bij het naastgelegen speelterrein. Het afsluiten voor alle verkeer heeft een positieve invloed op de verkeersveiligheid. Het afsluiten van het pad tast de bereikbaarheid van de omliggende woningen niet aan.

Inzage

Het  vaststellingsbesluit met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • 1.

    in het gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over de onttrekking

Bezwaar

Degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit betrokken is, kan binnen zes weken na heden een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Leeuwarden, postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden, o.v.v. SO/Verkeer. Het bezwaar moet ondertekend zijn en moet tenminste bevatten:

a. de naam en het adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van het bezwaar.

 

Voorlopige voorziening

Indien u een bezwaarschrift heeft ingediend, kunt u tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland in Groningen verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Dit kan indien u van mening bent dat onverwijlde spoed dit , gelet op de betrokken belangen, vereist.

In het geval u gebruik maakt van de mogelijkheid tot het verzoeken om en voorlopige voorziening, dient u uw verzoek te richten aan de voorzieningenrechter van Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD in Groningen.

  

 

Naar boven