Regeling van de Minister voor Rechtsbescherming van 4 december 2019, nr. 2761189, tot wijziging van enkele regelingen in verband met de invoering van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren

De Minister voor Rechtsbescherming, handelende in overeenstemming met de Minister van Justitie en Veiligheid en de Staatssecretaris voor Justitie en Veiligheid;

Gelet op artikelen 6, derde lid, 15, vijfde lid, en 19, eerste lid, van de Kaderwet adviescolleges, artikel 2 van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies, artikel 38k, tweede lid, van het Besluit rechtspositie rechterlijke ambtenaren, artikel 14, tweede lid, en artikel 26 van de Kaderwet zelfstandige bestuursorganen, artikel 31 en artikel 78, vierde lid, van de Politiewet 2012, artikel 12a, derde lid, van het Besluit algemene rechtspositie politie, artikel 2, tweede lid, en artikel 11 van het Besluit Adviescollege levenslanggestraften, artikel 8, vierde lid, artikel 24, vijfde lid, artikel 25, zevende lid, artikel 25a en artikel 110, negende lid, van de Wet op het notarisambt, artikel 4, zevende lid, en artikel 12, zesde lid, van het Besluit op het notarisambt, artikel 2, artikel 4 en artikel 5 van het Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies en artikel 6, eerste lid, van de Regeling functie-eisen en vergoeding geestelijk verzorgers niet-klassieke denominaties;

Besluit:

ARTIKEL I BENOEMINGS- EN VERGOEDINGENBESLUIT COMMISSIE RECHTSEENHEID BESTUURSRECHT

In het Benoemings- en vergoedingenbesluit Commissie rechtseenheid bestuursrecht wordt in artikel 2 ‘van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984’ vervangen door ‘zoals overeengekomen in de laatstelijk afgesloten collectieve arbeidsovereenkomst voor rijksambtenaren’.

ARTIKEL II REGELING BEZOLDIGING COLLEGE VOOR DE RECHTEN VAN DE MENS

De Regeling bezoldiging College voor de rechten van de mens wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1, onder a, vervalt ‘burgerlijke’.

B

In artikel 2, eerste, tweede en derde lid, wordt ‘van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984’ telkens vervangen door ‘zoals overeengekomen in de laatstelijk afgesloten collectieve arbeidsovereenkomst voor rijksambtenaren’.

C

Artikel 3 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste, tweede en vierde lid vervalt telkens ‘burgerlijke’.

2. Het derde lid van artikel 3 komt te luiden:

Aan een lid of leden van het college kan overeenkomstig de laatstelijk afgesloten collectieve arbeidsovereenkomst voor rijksambtenaren een toelage of eenmalige uitkering worden toegekend.

D

In artikel 4, vierde lid, vervalt ‘burgerlijke’.

ARTIKEL III BESLUIT VERGOEDINGEN ARRESTANTENZORG POLITIE

In de artikelen 1 en 2 van het Besluit vergoedingen arrestantenzorg politie wordt ‘van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984’ telkens vervangen door ‘zoals overeengekomen in de laatstelijk afgesloten collectieve arbeidsovereenkomst voor rijksambtenaren’.

ARTIKEL IV INSTELLINGSBESLUIT COMMISSIE VAN TOEZICHT OP HET BEHEER POLITIE

In artikel 3, vierde lid, van het instellingsbesluit Commissie van toezicht op het beheer politie wordt ‘van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984’ vervangen door ‘zoals overeengekomen in de laatstelijk afgesloten collectieve arbeidsovereenkomst voor rijksambtenaren’.

ARTIKEL V INSTELLINGSBESLUIT COMMISSIE WERKTIJDENMODALITEITEN SECTOR POLITIE

In artikel 9, eerste lid, van het Instellingsbesluit commissie werktijdenmodaliteiten sector Politie wordt ‘van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984’ vervangen door ‘zoals overeengekomen in de laatstelijk afgesloten collectieve arbeidsovereenkomst voor rijksambtenaren’.

ARTIKEL VI VERGOEDINGENBESLUIT RAAD VAN ADVIES VAN DE POLITIEACADEMIE

In artikel 1, eerste en tweede lid, van het Vergoedingenbesluit raad van advies van de Politieacademie wordt ‘van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984’ telkens vervangen door ‘zoals overeengekomen in de laatstelijk afgesloten collectieve arbeidsovereenkomst voor rijksambtenaren’.

ARTIKEL VII VERGOEDINGENREGELING LEDEN KLACHTENCOMMISSIES POLITIE

In artikel 1 van de Vergoedingenregeling leden klachtencommissies politie wordt ‘van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984’ vervangen door ‘zoals overeengekomen in de laatstelijk afgesloten collectieve arbeidsovereenkomst voor rijksambtenaren’.

ARTIKEL VIII VERGOEDINGENREGELING LEDEN POLITIEONDERWIJSRAAD

In artikel 2, eerste lid, van de Vergoedingenregeling leden politieonderwijsraad wordt ‘van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984’ vervangen door ‘zoals overeengekomen in de laatstelijk afgesloten collectieve arbeidsovereenkomst voor rijksambtenaren’.

ARTIKEL IX BESLUIT BENOEMING EN VERGOEDING VOORZITTER ADVIESCOLLEGE LEVENSLANGGESTRAFTEN

In de artikelen 1 en 2 van het Besluit benoeming en vergoeding voorzitter Adviescollege levenslanggestraften wordt ‘van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984’ telkens vervangen door ‘zoals overeengekomen in de laatstelijk afgesloten collectieve arbeidsovereenkomst voor rijksambtenaren’.

ARTIKEL X BESLUIT TOEKENNING VACATIEGELDEN AAN DE POSTACTIEVE LEDEN VAN DE WERKGROEP MATCHING

In artikel 2, tweede lid, van het besluit toekenning vacatiegelden aan de postactieve leden van de werkgroep matching wordt ‘van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984’ vervangen door ‘zoals overeengekomen in de laatstelijk afgesloten collectieve arbeidsovereenkomst voor rijksambtenaren’.

ARTIKEL XI REGELING OP HET NOTARISAMBT

In artikel 13, eerste lid, van de Regeling op het notarisambt wordt ‘van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984’ vervangen door ‘zoals overeengekomen in de laatstelijk afgesloten collectieve arbeidsovereenkomst voor rijksambtenaren’.

ARTIKEL XII REGELING VERGOEDING BESTUUR BUREAU FINANCIEEL TOEZICHT

In de artikelen 1 en 2 van de Regeling vergoeding bestuur Bureau Financieel Toezicht wordt ‘van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984’ telkens vervangen door ‘zoals overeengekomen in de laatstelijk afgesloten collectieve arbeidsovereenkomst voor rijksambtenaren’.

ARTIKEL XIII VERGOEDINGENBESLUIT ADVIESCOLLEGE VERLOFTOETSING TBS

In artikel 2, eerste, tweede, vierde en zesde lid, van het Vergoedingenbesluit Adviescollege Verloftoetsing tbs wordt ‘van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984’ telkens vervangen door ‘zoals overeengekomen in de laatstelijk afgesloten collectieve arbeidsovereenkomst voor rijksambtenaren’.

ARTIKEL XIV VERGOEDINGENREGELING NRGD

In de artikelen 2, eerste en tweede lid, en artikel 3, eerste lid, van de Vergoedingenregeling NRGD wordt ‘van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984’ telkens vervangen door ‘zoals overeengekomen in de laatstelijk afgesloten collectieve arbeidsovereenkomst voor rijksambtenaren’.

ARTIKEL XV BESLUIT UURVERGOEDINGEN VOOR GEESTELIJK VERZORGERS VAN DE NIET KLASSIEKE DENOMINATIES

In artikel 2 van het Besluit uurvergoedingen voor geestelijk verzorgers van de niet klassieke denominaties vervalt ‘(schaal 9.4)’, ‘(schaal 11.3)’ en ‘(schaal 12.5)’.

ARTIKEL XVI BEZOLDIGINGS- EN SCHADELOOSSTELLINGSREGELING COLLEGE VAN TOEZICHT COLLECTIEVE BEHEERSORGANISATIES VOOR AUTEURS- EN NABURIGE RECHTEN

De Bezoldigings- en schadeloosstellingsregeling College van Toezicht collectieve beheersorganisaties voor auteurs- en naburige rechten wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1 komt te luiden:

Artikel 1

In deze regeling wordt verstaan onder College: College van Toezicht collectieve beheersorganisaties voor auteurs- en naburige rechten, bedoeld in artikel 2 van de Wet toezicht en geschillenbeslechting collectieve beheersorganisaties auteurs- en naburige rechten;

B

In de artikelen 2, eerste en tweede lid, en 3 wordt ‘van bijlage B van het BBRA’ telkens vervangen door ‘zoals overeengekomen in de laatstelijk afgesloten collectieve arbeidsovereenkomst voor rijksambtenaren’.

ARTIKEL XVII INWERKINGTREDING

Deze regeling treedt in werking op 1 januari 2020.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Rechtsbescherming, S. Dekker

TOELICHTING

Op 1 januari 2020 treedt de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) in werking. Deze wet regelt dat ambtenaren zoveel mogelijk dezelfde rechten en plichten krijgen als werknemers in het bedrijfsleven. Ten behoeve van de invoering daarvan is invoerings- en aanpassingsregelgeving nodig. Deze ministeriële regeling strekt tot aanpassing van ministeriële regelingen op de beleidsterreinen van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

De uitgangspunten die zijn gehanteerd bij de Aanpassingswet Wnra en het Aanpassingsbesluit Wnra, liggen tevens ten grondslag aan de aanpassingen die met deze ministeriële regeling worden doorgevoerd. Voor een toelichting op deze uitgangspunten wordt om die reden verwezen naar de memorie van toelichting bij de Aanpassingswet Wnra en de nota van toelichting bij het Aanpassingsbesluit Wnra.

De Minister voor Rechtsbescherming, S. Dekker

Naar boven