Voorbereidingsbesluit Woningbouwplanning (fase 3)

Logo Oude IJsselstreek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek maken bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 november 2019 heeft besloten om op grond van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening een voorbereidingsbesluit te nemen. In dit besluit wordt verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid ten behoeve van de uitvoering van fase 3 van de beleidsnotitie Woningbouwplanning Oude IJsselstreek (hierna: WBP). De inwerkingtreding van het besluit is bepaald op 8 december 2019. Het identificatienummer (planID) van het voorbereidingsbesluit is NL.IMRO.1509.VB037-VA01.

Plangebied en inhoud

Op 24 november 2016 heeft de gemeenteraad de WBP vastgesteld. In de WBP zijn locaties waar op basis van ruimtelijke en volkshuisvestelijke aspecten is bepaald dat deze niet binnen de kwalitatieve woningbouwopgave passen, op rood gezet. De rode plannen die binnen een bestemmingsplan uit fase 3 liggen (bestemmingsplan onherroepelijk ná 1 januari 2013) én welke na vaststelling van de WBP in de periode tot 8 december 2019 nog niet zijn gebouwd, c.q. niet in aanbouw zijn genomen, niet vergund zijn, of waarvoor geen complete aanvraag voor een omgevingsvergunning in behandeling is, zijn in het voorbereidingsbesluit opgenomen. Naast de rode plannen is er in enkele bestemmingsplannen nog sprake van overige plancapaciteit voor woningbouw. In de WBP is vastgesteld dat deze locaties eveneens de status rood hebben en dat hiervoor dezelfde maatregel geldt, derhalve zijn ook deze locaties opgenomen in het voorbereidingsbesluit.

Inzage 

Het voorbereidingsbesluit ligt vanaf 12 december 2019 tot en met 23 januari 2020 voor iedereen ter inzage. Wanneer u het voorbereidingsbesluit in het gemeentehuis wilt inzien, kunt u hiervoor een afspraak maken bij balie vergunningen. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 0315 292 292 of een e-mail sturen naar balievergunningen@oude-ijsselstreek.nl. Het voorbereidingsbesluit is in elektronische vorm te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. In het gemeentehuis kunt u het voorbereidingsbesluit zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend. Het is niet mogelijk om tegen een voorbereidingsbesluit bezwaar of beroep aan te tekenen.

 

Naar boven