Bestemmingsplannen Gasontvangstation Drakenburgerweg en Woningbouw gasontvangstationlocatie Drakenburgerweg en omgevingsvergunning Gasontvangstation Drakenburgerweg

Logo Baarn

Burgemeester en wethouders van Baarn maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Baarn in de openbare vergadering van 27 november 2019 de bestemmingsplannen “Gasontvangstation Drakenburgerweg” en “Woningbouw gasontvangstationlocatie Drakenburgerweg” ongewijzigd hebben vastgesteld. Het bestemmingsplan “Gasontvangstation Drakenburgerweg” wordt samen met de omgevingsvergunning, in één procedure voorbereid. De gemeenteraad heeft op 20 februari 2019 besloten hiervoor de coördinatieregeling van toepassing te verklaren. Deze procedure wordt nader aangeduid als de gemeentelijke coördinatieregeling.

De vastgestelde bestemmingsplannen “Gasontvangstation Drakenburgerweg” en “Woningbouw gasontvangstationlocatie Drakenburgerweg” liggen met ingang van vrijdag 6 december 2019 tot en met donderdag 16 januari 2020 samen met de omgevingsvergunning voor een ieder ter inzage.

 

Bestemmingsplannen en omgevingsvergunning

Het bestemmingsplan “Gasontvangstation Drakenburgerweg” is opgesteld om verplaatsing van het gasontvangstation naar de overzijde van de Drakenburgerweg mogelijk te maken. Het plangebied grenst aan de noord- en westzijde aan een volkstuinencomplex, aan de oostzijde aan een kavel met een schuur en aan de zuidzijde aan de Drakenburgerweg. De omgevingsvergunning heeft betrekking op de activiteiten bouw, handelen in strijd met regels RO en inrit/uitweg.

Het bestemmingsplan “Woningbouw gasontvangstationlocatie Drakenburgerweg” is opgesteld om een woonbestemming mogelijk te maken. Omdat de woningbouwplannen nog onvoldoende zijn ontwikkeld, krijgt deze locatie de bestemming "Wonen - uit te werken". Het plangebied grenst aan de noordzijde aan de Drakenburgerweg, aan de oostzijde aan twee woningen onder één kap, aan de zuidzijde aan woonzorgcomplex De Wiekslag en aan de westzijde aan de Professor Krabbelaan.

 

Ter Inzage

De bestemmingsplannen “Gasontvangstation Drakenburgerweg” en “Woningbouw gasontvangstationlocatie Drakenburgerweg” en de omgevingsvergunning zijn digitaal in te zien via de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl. De planidentificatienummers (idn) zijn NL.IMRO.0308.BP0081-VG01 en NL.IMRO.0308.BP0082-VG01.

Het plan is ook in te zien in de centrale hal van het gemeentehuis van 08.00 uur tot 12.00 uur en van 13:00 uur tot 16:00 uur (op vrijdagen alleen 's ochtends). Hebt u vragen? Dan kunt u een afspraak maken bij de balie Frontoffice, telefoon 035 – 548 16 11.

 

Beroep instellen

Tegen de vaststelling van de bestemmingsplannen en de omgevingsvergunning kan gedurende de termijn van terinzagelegging van vrijdag 6 december 2019 tot met donderdag 16 januari 2020, beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen belanghebbenden (diegenen die tijdig een zienswijze hebben ingediend of die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in de gelegenheid te zijn geweest om een zienswijze in te dienen) gebruik maken. Beroep kunt u schriftelijk instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raadvan State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Ga voor meer informatie over het instellen van beroepen het griffierecht naar www.raadvanstate.nl.

 

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Dan treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven