Gemeente Amstelveen – Ter inzage legging ontwerpwijzigingsplan ‘Amstelveen Zuid-West 2014 – Alsemlaan-Jasmijnlaan’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Amstelveen

Z19-03811 1

Burgemeester en wethouders van de gemeente Amstelveen maken ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 6 december 2019 tot en met 16 januari 2020 het ontwerpwijzigingsplan ‘Amstelveen Zuid-West 2014 – Alsemlaan-Jasmijnlaan’ met de daarop betrekking hebbende stukken ter inzage ligt. Burgemeester en wethouders maken tevens bekend, dat zij op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder voornemens zijn hogere grenswaarden vast te stellen voor de zorgwoningen die aan de Alsemlaan-Jasmijnlaan geprojecteerd is.

Doelstelling en plangebied

Het wijzigingsplan heeft betrekking op de ontwikkeling van het perceel aan de Alsemlaan-Jasmijnlaan te Amstelveen. De initiatiefnemer heeft een verzoek ingediend voor het realiseren van 113 zorgwoningen. Er wordt toepassing gegeven aan de bevoegdheid om ter plaatse het bestemmingsplan te wijzigen zoals genoemd in artikel 48 van de voorschriften van het geldende bestemmingsplan ‘Amstelveen Zuid-West 2014’.

Ter inzage

Het ontwerpwijzigingsplan ligt met de bijbehorende stukken gedurende 6 weken van 6 december 2019 tot en met 16 januari 2020 op de volgende wijze voor een ieder ter inzage:

in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode:

NL.IMRO.0362.12K-OW01 en

via de gemeentelijke website http://0362.ropubliceer.nl

de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Indienen zienswijze

Gedurende voornoemde termijn kunnen belanghebbenden een schriftelijke of mondelinge zienswijze betreffende dit ontwerp wijzigingsplan naar voren te brengen. Schriftelijke zienswijzen worden gericht aan Burgemeester en wethouders (Postbus 4, 1180 BA Amstelveen) onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpwijzigingsplan Amstelveen Zuid-West 2014 – Alsemlaan-Jasmijnlaan’. Een zienswijze kan ook digitaal worden ingediend via http://0362.ropubliceer.nl. Vervolgens selecteert u het betreffende ruimtelijke plan uit de lijst en kiest u de optie 'reageren'.

Degene die mondeling zijn zienswijze naar voren wil brengen kan daarvoor contact opnemen met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer (020) 540 49 11.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Geluidsonderzoek wijst uit dat op de westgevel van beide te bouwen appartementenblokken de voorkeurswaarde volgens de Wet geluidhinder bij 33 van de 113 te realiseren woningen wordt overschreden. Als gevolg hiervan dienen hogere grenswaarden te worden vastgesteld. De maximale ontheffingswaarde wordt niet overschreden. Hierdoor is het mogelijk een procedure hogere grenswaarde te doorlopen. In samenhang met het ontwerpwijzigingsplan wordt daarom tevens de vaststelling van hogere grenswaarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting voorbereid.

Het betreffende ontwerpbesluit ligt met de bijbehorende stukken tegelijkertijd met het ontwerpwijzigingsplan ter inzage. Het ontwerpbesluit kan worden ingezien op het gemeentekantoor van Amstelveen tijdens de hiervoor genoemde openingstijden en via de website van Amstelveen en via www.ruimtelijkeplannen.nl (als bijlage bij het wijzigingsplan). Belanghebbenden kunnen gedurende de voornoemde termijn een schriftelijke of mondelinge zienswijze tegen het voornemen hogere grenswaarden vast te stellen naar voren brengen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Burgemeester en wethouders (postbus 4, 1180 BA Amstelveen) onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarden Alsemlaan-Jasmijnlaan’. Degene die mondeling zijn zienswijze naar voren wil brengen kan daarvoor contact opnemen met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer (020) 540 49 11.

 

Naar boven