Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 19 december 2019, nr. WJZ/17802834, houdende wijziging van de Subsidieregeling instandhouding monumenten in verband met een verlenging van de werkingsduur

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 7.7, eerste lid, van de Erfgoedwet;

Besluit:

ARTIKEL I. WIJZIGING SUBSIDIEREGELING INSTANDHOUDING MONUMENTEN

In artikel 43, tweede lid, van de Subsidieregeling instandhouding monumenten wordt ‘1 januari 2020’ vervangen door ‘1 januari 2022’.

ARTIKEL II. INWERKINGTREDING

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap I.K. van Engelshoven

TOELICHTING

De instandhouding van monumenten is onverminderd van belang. Op basis van de Subsidieregeling instandhouding monumenten (Sim) verstrekt de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (de minister) zesjarige subsidies voor het sober en doelmatig onderhoud van rijksmonumenten (niet-woonhuizen). De Sim is daarmee een belangrijk onderdeel van de structurele financiële inzet van de minister ter bevordering van de instandhouding van monumenten.

De Sim zal in 2020 worden geëvalueerd. Deze regeling verlengt de Sim met een periode van twee jaar om ook tijdens de evaluatie de verstrekking van subsidie voor sober en doelmatig onderhoud mogelijk te blijven maken.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, I.K. van Engelshoven

Naar boven