Ontwerp-bestemmingsplan “Wierden Dorp, herziening Aadorpsweg 2c en 4”

Logo Wierden

 

Aan de Aadorpsweg 2c en 4, aan de rand van het dorp Wierden, staan twee woningen in de vorm van een twee-onder-één-kapwoning. Deze woningen zijn vooroorlogs, verouderd en bevinden zich in een matige bouwkundige staat. Initiatiefnemer is voornemens de verouderde twee-onder-een-kapwoning te slopen en twee vrijstaande woningen te herbouwen. Die plannen passen niet in het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Wij zijn bereid het bestemmingsplan te herzien. We hebben een ontwerp gemaakt voor een nieuw bestemmingsplan, dat de naam heeft gekregen “Wierden Dorp, herziening Aadorpsweg 2c en 4”. In dit ontwerp-bestemmingsplan is geregeld dat ter plaatse van het plangebied aan Aadorpsweg 2c en 4 twee vrijstaande woningen gebouwd kunnen worden ter vervanging van de bestaande woningen.

 

Inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan staat vanaf 12-12-2019 op het landelijke platform www.ruimtelijkeplannen.nl (directe link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2019000004-ON01). Daarnaast ligt het ontwerp-bestemmingsplan vanaf deze datum gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis te Wierden.

 

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerp-bestemmingsplan. Dat kan op een aantal manieren:

Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

 

Vervolg procedure

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Driehoek en op de website van de gemeente.

 

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerp-bestemmingsplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven