Kennisgeving ambtshalve wijziging instemmingsbesluit winningsplan UMOG, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Minister van Economische Zaken en Klimaat doet de volgende kennisgeving:

Het instemmingsbesluit op het winningsplan UMOG is ambtshalve gewijzigd. De ambtshalve wijziging van het instemmingsbesluit met winningsplan UMOG betreft het verlengen van de termijn (van 9 naar 12 maanden na inwerkingtreding van het instemmingsbesluit) voor het plaatsen van versnellingsmeters. Geografisch gezien liggen de gasvelden die onder het winningsplan UMOG vallen in de provincies Fryslân en Groningen, in de gemeenten Achtkarspelen, Opsterland, Smallingerland en Westerkwartier en in de verzorgingsgebieden van Wetterskip Fryslân en Waterschap Noorderzijlvest.

Op deze aanvraag is de reguliere besluitvormingsprocedure van toepassing (artikel 34, vierde lid onder b van de Mijnbouwwet). In de voorbereiding van de ambtshalve wijziging van het instemmingsbesluit voor het winningsplan UMOG zijn de betrokken decentrale overheden in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen op de concept-wijziging van het instemmingsbesluit.

Van 13 december 2019 tot en met 23 januari 2020 kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen dit besluit, op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Economische Zaken en Klimaat, Directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag.

Het besluit en de achterliggende stukken zijn vanaf vrijdag 13 december 2019 gedurende 6 weken te raadplegen op www.nlog.nl. Voor nadere inlichtingen kunt u op werkdagen tijdens kantooruren contact opnemen met dhr. M. Claasen (tel. 070 – 379 6132).

Naar boven