Bekendmaking besluit verlenen omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen voor seminarhotel Mariënheuvel (Glipper Dreef 199)

Logo Heemstede

 

Burgemeester en wethouders maken op grond van het bepaalde in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor het vestigen van een seminarhotel op de buitenplaats Mariënheuvel, Glipper Dreef 199. De omgevingsvergunning is verleend voor het in afwijking van het bestemmingsplan “Herziening landgoederen en groene gebieden” gebruiken van het gebouw Mariënheuvel als seminarhotel en het aanleggen van een parkeerplaats en passeerstroken. De gemeenteraad heeft hiervoor een verklaring van geen bedenkingen afgegeven. De vergunning is ook verleend voor het wijzigen van het rijksmonument, het uitvoeren van werken en het kappen van bomen.

De omgevingsvergunning, verklaring van geen bedenkingen en bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 5 december 2019 gedurende 6 weken ter inzage. De vergunning treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepsschrift is verstreken.

Waar kunt u de stukken inzien?

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken is digitaal te raadplegen op de websites www.heemstede.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl (ga hier naar ‘plannen zoeken’ en vul bij ‘plannaam of -nummer’ in: NL.IMRO.0397.OVmarienheuvel-0201).Ook ligt de vergunning gedurende bovengenoemde termijn ter inzage in de publiekshal van het raadhuis, Raadhuisplein 1 te Heemstede.

Beroep instellen tegen het besluit?

Belanghebbenden die een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hebben ingediend of de belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat niet tijdig te hebben gedaan, kunnen beroep instellen tegen het besluit. Dat moet binnen zes weken na de dag van de terinzagelegging van het besluit (dus uiterlijk tot 16 januari 2020). Het beroepsschrift moet worden ingediend bij Rechtbank Noord-Holland, sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem. U kunt - met DigiD - ook digitaal beroep indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Degene die er veel belang bij heeft dat dit besluit niet in werking treedt, kan een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland (zie bovenstaand adres).Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd treedt de vergunning pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen. Een voorlopige voorziening kunt u - met DigiD - ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer G. Klaassen van de afdeling Ruimtelijk Beleid (023-5485765). U kunt ook een email sturen aan gemeente@heemstede.nl.

 

Naar boven