Verkeersbesluit

Logo De Ronde Venen

Datum: 29 november 2019

 

Onderwerp: Verkeersbesluit voor het instellen van een gehandicaptenparkeerplaats bij het buurthuis ‘Ons Streven’ aan de Engellaan 3-A te Amstelhoek.

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente De Ronde Venen;

 

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij bevoegd dit besluit te nemen.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Op verzoek van het Wijkcomité Amstelhoek is besloten om een gehandicaptenparkeerplaats in te stellen op de parkeerplaats naast de ingang van het buurthuis. Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Motivering

Uit het oogpunt van het zoveel mogelijk waarborgen van de bruikbaarheid (artikel 2, 1d lid onder a van de Wegenverkeerswet 1994) bestemd Gemeente De Ronde Venen een parkeerplaats voor buurthuis ‘Ons Streven’ te reserveren voor gehandicapten. Gemeente De Ronde Venen is wegbeheerder en derhalve bevoegd om hier een verkeersbesluit te nemen.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de regionale politiecoördinator Woerden, onderdeel van politie Utrecht, district Rijn en Venen.

 

Belangenafweging

Het Wijkcomité Amstelhoek heeft een verzoek ingediend om een parkeerplaats te reserveren voor gehandicapten om ook voor de minder mobiele bezoekers op korte afstand een goede parkeergelegenheid te bieden. In de Engellaan te Amstelhoek zijn diverse parkeergelegenheden aanwezig. Het reserveren van een parkeervak zal geen grote gevolgen hebben voor de parkeerdruk.

 

 

 

 

 

 

BESLUIT

Op grond van voorstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders tot het instellen van een gehandicaptenparkeerplaats bij het buurthuis ‘Ons Streven’ aan de Engellaan 3-A te Amstelhoek door het parkeervak naast de entree van het buurthuis te reserveren met het plaatsen van verkeersbord E6.

 

Verzoek om een voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Indien u op korte termijn wilt voorkomen dat uitvoering wordt gegeven aan het besluit, dan kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank vragen om een voorlopige voorziening te treffen.

Een verzoek om een voorlopige voorziening kan alleen worden ingediend, als u tegen het besluit ook bezwaar heeft gemaakt. Bovendien moet er sprake zijn van een spoedeisend belang.

Het verzoek moet, samen met een kopie van het bezwaarschrift, worden ingediend bij de voorzieningenrechter van rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorziening, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. U kunt uw verzoekschrift ook digitaal indienen bij rechtbank Midden-Nederland via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Aan het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening te treffen zijn kosten (griffierecht) verbonden.

 

Contact

Als u het niet eens bent met dit besluit, dan kunt u eerst bellen met de gemeente voor meer informatie of om vragen te stellen. In het algemeen blijkt dat met een telefoontje veel kan worden opgelost. Bezwaar maken is dan misschien niet meer nodig. U mag natuurlijk ook meteen een bezwaarschrift indienen.

burgemeester en wethouders van De Ronde Venen,

Gemandateerd aan de Medewerker Verkeer

R.A.C.M. Lommerse

Bezwaar

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en in ieder geval bevatten: de naam en het adres van de indiener, de datum, een omschrijving van het besluit en de reden(en) van bezwaar. Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van De Ronde Venen, postbus 250, 3640 AG Mijdrecht.

 

Naar boven