Vaststelling ontwerp bestemmingsplan Eikenlaan 255

Logo Alphen aan den Rijn

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat op 26 november 2019 het ontwerp bestemmingsplan ‘Eikenlaan 255’ is vastgesteld.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied is gelegen aan de Eikenlaan, in het westelijke deel van het bedrijventerrein Rijnhaven, direct ten zuiden van de penitentiaire inrichting. Aan alle andere zijden grenst het terrein aan bedrijven. De locatie wordt al sinds lange tijd gebruikt voor het trainen en africhten van honden door de Alphense Hondenclub (AHC). Het noordwestelijke deel van het perceel wordt verkocht voor de ontwikkeling van een bedrijfsverzamelgebouw met 4 bedrijfsunits. De AHC blijft het overige deel van het perceel gebruiken.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Iedereen kan het ontwerp bestemmingsplan, met identificatienummer NL.IMRO.0484.Aeikenlaan255-ON01 met de bijbehorende bestanden van 5 december 2019 tot en met 15 januari 2020, gedurende zes weken, inzien bij de informatiebalie in het gemeentehuis. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u reageren?

  • Binnen voornoemde termijn van tervisielegging kan iedereen digitaal, schriftelijk of mondeling gemotiveerd een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad indienen. Digitaal kan via het formulier ‘Zienswijze bestemmingsplan indienen’, via https://www.alphenaandenrijn.nl/Onlineregelen/Zienswijze_bestemmingsplan_indienen. Hiervoor heeft u DigiD nodig of u vult uw organisatiegegevens in. In het formulier moet u duidelijk aangeven dat het om het ontwerp bestemmingsplan Eikenlaan 255 gaat met zaaknummer 252694.

  • Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw reactie moet u duidelijk uw naam, adres en contactgegevens vermelden en aangeven dat het om het ontwerp bestemmingsplan Eikenlaan 255 gaat met zaaknummer 252694.

  • Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw G.J. Faken-Oudekerk van team Ruimte op telefoonnummer 14 0172.

Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, Alphen aan den Rijn, 4 december 2019.

Naar boven