Ontwerpvisie Ruimte voor Energie, gemeente Loppersum

Logo Loppersum

 

Burgemeester en wethouders van Loppersum maken bekend dat gedurende zes weken, van donderdag 5 december 2019 tot en met woensdag 15 januari 2020, de ontwerpvisie 'Ruimte voor Energie, een visie op de ruimtelijke inpassing van hernieuwbare energie' voor een ieder ter inzage ligt. De ontwerpvisie is opgesteld om een visie en ruimtelijke afwegingskaders te hebben voor vooral zon- en windenergie initiatieven in het grondgebied van de gemeente.

 

Inzage

De ontwerpvisie ligt op de volgende wijzen ter inzage:

 

  • 1.

    digitaal via de gemeentelijke website www.loppersum.nl;

  • 2.

    op papier tijdens de openingsuren bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Molenweg 12 te Loppersum

Gedurende de inzage termijn kan een ieder schriftelijk en mondeling zienswijzen kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Loppersum, Postbus 25, 9919 ZG Loppersum. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met een beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening, bereikbaar op telefoonnummer 0596-548200.

 

Het college van de gemeente Loppersum nodigt haar inwoners uit voor drie inloopmomenten op:

  • 1.

    9 december in het gemeentehuis van Appingedam;

  • 2.

    10 december in het stadskantoor van Loppersum; 

  • 3.

    17 december in het gemeentehuis van Delfzijl.

     

Tijdens deze bijeenkomsten kan in een persoonlijk gesprek een reactie gegeven worden op de ontwerpvisie. Bij de drie inloopmomenten kunnen inwoners van 17.00 uur tot 19.00 uur de ontwerpvisie inzien en hun reactie geven.

 

Vervolgprocedure

Het college van burgemeester en wethouders neemt de ingediende zienswijzen in behandeling. Indieners van een zienswijze zullen hierover schriftelijk worden geïnformeerd. Na behandeling van de zienswijzen stelt de raad de visie vast. Tegen de visie staan geen beroepsmogelijkheden open bij de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State.

 

Loppersum, 2-12-2019

Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum

Naar boven