Ontwerp omgevingsvergunning en ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor het oprichten van 8 rijwoningen nabij Spant 1 te Tolbert

Logo Westerkwartier

Burgemeester en wethouders van Westerkwartier maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteiten, bouwen en gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan voor het oprichten van 8 rijwoningen nabij Spant 1 te Tolbert, 9356 EA te Tolbert.

Inhoud van het plan:

Op 30 april 2019 is een aanvraag omgevingsvergunning aangevraagd voor het oprichten van 8 rijwoningen nabij Spant 1 te Tolbert. Het plan maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het instellingsterrein Sintmaheerdt van Stichting De Zijlen. Het plan is strijdig met het geldende bestemmingsplan Sintmaheerdt. De gevraagde omgevingsvergunning kan slechts worden verleend met de uitgebreide voorbereidingsprocedure als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Ten behoeve van het bouwplan voor de realisatie van de 8 rijwoningen is een ruimtelijke onderbouwing opgesteld. Voordat de omgevingsvergunning kan worden verleend moet de gemeenteraad besluiten een verklaring van geen bedenkingen te geven. De gemeenteraad heeft op 27 november 2019 ingestemd met het geven van een ontwerpverklaring van geen bedenking. Deze ontwerpverklaring ligt tezamen met het ontwerpbesluit ter inzage.

De aanvraag, het ontwerpbesluit, de ontwerpverklaring van geen bedenkingen en de bijbehorende stukken liggen vanaf 4 december 2019 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Leek. U kunt zich hiervoor melden bij de receptie van het Klantcontactcentrum. Gedurende de termijn van ter inzage legging kan iedereen de stukken inzien en schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad van Westerkwartier, Postbus 100, 9350 AC Leek. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan contact worden opgenomen met het Klantcontactcentrum (tel. 14 0594).

 

Naar boven