Kennisgeving bestemmingsplan ‘Oude Noorden en Agniesebuurt’

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 6 december 2019 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 16 januari 2020) het ontwerpbestemmingsplan ‘Oude Noorden en Agniesebuurt’ (NL.IMRO.0599.BP1101OudeNAgnB-on01) met de bijbehorende stukken voor iedereen ter inzage ligt bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

 

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Het plangebied van Oude Noorden en Agniesebuurt ligt tussen Bergweg, het spoor ten noorden van de A20, de Rotte, Goudsesingel, Stroveer, Katshoek, Heer Bokelweg en Schiekade. De locaties; Zomerhofkwartier, Katshoek/Schoterboshof, en de 'Correct-driehoek', tussen Bergweg en Benthuizerstraat, zijn niet meegenomen in de procedure van dit bestemmingsplan. Daar zijn ontwikkelingen gaande, zodanig dat de bestemming niet voldoende duidelijk is.

 

De bestemmingsplannen ‘Agniesebuurt’ en ‘Oude Noorden’ uit 2010 en bestemmingsplan ‘Tuin van Noord’ uit 2014 zijn verouderd. Met het bestemmingsplan Oude Noorden en Agniesebuurt wordt het betreffende plangebied geactualiseerd. Het gebied wordt aangepast op het actuele beleid, op de bebouwde situatie en verleende omgevingsvergunningen.

 

Voor een aantal locaties zijn er concrete plannen voor nieuwbouw of transformatie naar woningen. Daarvoor zijn de bestaande bebouwingsmogelijkheden op onderdelen aangepast. Het gaat o.a. om de locaties aan Hartenruststraat, Wolstraat en Vlethoek.

 In dit bestemmingsplan is de Noorderboulevard, de Zwart Jansstraat en Noordmolenstraat het enige gebied dat als winkelgebied is aangemerkt. De Benthuizerstraat is dat niet meer en is nu een gemengd gebied. Dit geldt ook voor het Zwaanshalsgebied. Buiten genoemde straten blijft alleen reeds gevestigde detailhandel mogelijk.  

 

Tot de gebieden met gemende functies hoort ook de Hofbogen, wat het viaduct is van de voormalige Hofpleinlijn. Het bestemmingsplan maakt op het dak van de Hofbogen een wijkpark mogelijk. Binnen de bogen is een gemengde bestemming opgenomen die verschillende (niet geluidsgevoelige) functies mogelijk maakt. Daarbij is horeca en detailhandel alleen mogelijk wanneer het daar reeds gevestigd is.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan iedereen over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door iedereen mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 06-18345061met de jurist van het bestemmingsplan.

 

Informatieavond

In Het Klooster, Ruivenstraat 81, 3036 DD Rotterdam, wordt op 12 december 2019 van 18.00 tot 20.00 uur een informatieavond gehouden over het ontwerpbestemmingsplan. De informatieavond kent geen vast programma. U kunt op elk tijdstip tussen 18.00 en 20.00 uur binnenkomen en het ontwerpbestemmingsplan inzien. Er zijn verschillende ambtenaren aanwezig aan wie u vragen kunst stellen over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage ligt.

 

M.e.r-beoordelingsbesluit

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken tevens bekend dat, overeenkomstig artikel 7.17 van de Wet milieubeheer, op 19 november 2019 een besluit genomen is ten aanzien van de m.e.r.-beoordeling voor het bestemmingsplan ‘Oude Noorden en Agniesebuurt’.

 

Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van het bestemmingsplan is gemaakt, blijkt dat er geen negatieve gevolgen zijn voor het milieu die het maken van een milieueffectbeoordelingsrapport dan wel een milieueffectrapportage rechtvaardigen.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit ligt met de bijbehorende stukken ter inzage bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. U kunt het besluit na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien. Het besluit is tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is al bijlage bij de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan gevoegd.

 

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is deze beoordeling een voorbereidingsbesluit, waarop geen bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij aangetoond kan worden dat dit besluit belanghebbende rechtstreeks treft.

 

Rotterdam, 4 december 2019

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

Mevr. H.M. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven