Inspraak welstandsrichtlijnen Middelsee

Logo Leeuwarden

Van donderdag 5 december 2019 tot en met woensdag 15 januari 2020 liggen de welstandsrichtlijnen voor de te ontwikkelen wijk Middelsee ter inzage.

Welstandsrichtlijnen

De wijk Middelsee wordt globaal begrensd door de spoorlijn Leeuwarden –Zwolle aan de westzijde, het Van Harinxmakanaal aan de noordzijde, de Overijsselselaan aan de oostzijde en de spoorwegovergang van de Brédyk aan de zuidzijde. Het beeldkwaliteitsplan (BKP) heeft samen met het bestemmingsplan Middelsee ter visie gelegen. Deze documenten worden naar verwachting in januari 2020 door de gemeenteraad vastgesteld.

Voortvloeiend uit het BKP zijn welstandscriteria opgesteld. De welstandscriteria hebben betrekking op het uiterlijk van de gebouwen, zoals materiaalgebruik en kleurstelling. De nieuwbouw zal moeten voldoen aan deze criteria.

Inzage

De concept welstandsrichtlijnen kunt u inzien:

  • 1.

    in het Gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur).

  • 2.

    via de website https://www.leeuwarden.nl/nl/ruimtelijke-plannen

Reageren

Van 5 december 2019 tot en met 15 januari 2020 kunt u een inspraakreactie over dit plan indienen. Dit kan schriftelijk, elektronisch of mondeling. U geeft aan met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan de gemeenteraad dan nog meenemen in het definitieve besluit.

  • 1.

    Schriftelijk/elektronisch:

    • 1.

      schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. de gemeenteraad, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden.

    • 2.

      stuur een mail naar  

      Vermeld in uw brief/mail:

            

  • 2.

    mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

 

Naar boven