Gemeente Raalte, vastgesteld bestemmingsplan Franciscushof, herziening 2019

Logo Raalte

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat vanaf donderdag 5 december 2019 tot en met 15 januari 2020 het vastgestelde bestemmingsplan ‘Franciscushof, partiële herziening 2019’ met bijbehorende stukken ter inzage ligt. De stukken zijn te raadplegen op:

 

  • 1.

    www.ruimtelijkeplannen.nl onder het plannummer NL.IMRO.0177.BP20190009-GV01;

  • 2.

    in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte.

 

Het plan Franciscushof is voor het noordelijke deel nagenoeg afgerond. Er kunnen nog maar een beperkt een aantal kavels verkocht worden. Door de flexibele opzet blijkt nu dat er in De Terpen woningen “over” zijn. Die woningen worden in deze herziening verplaatst naar De Singel. De Singel kent in het bestemmingsplan onvoldoende planologische ruimte om het gewenste aantal woningen te realiseren. De flexibiliteit in het plan betrof ook de indeling ten aanzien van openbare ruimte en woondoeleinden. De boerderij aan de Schubertstraat 2-4 (twee-aan-een) wordt vervangen door twee vrijstaande kavels.

 

Het ontwerpbestemmingsplan heeft 6 weken ter inzage gelegen. Gedurende die periode is er één zienswijze ingediend bij de gemeenteraad. De gemeenteraad heeft besloten om naar aanleiding van de ingediende zienswijze het bouwvlak van de boerderij aan de Schubertstraat 2-4, binnen de bestemming Wonen-3, te vergroten.

 

Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken, inclusief de aanpassing van het bouwvlak, liggen vanaf donderdag 5 december 2019 tot en met 15 januari 2020 ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte.

 

Van 5 december 2019 tot en met 15 januari 2020 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • 3.

    iedere belanghebbende die het niet eens is met de wijzigingen die de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

 

Gedurende voornoemde termijn kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt in werking. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven