Gemeente Baarn Weigering Omgevingsvergunning Sportcomplex Ter Eem (hoek atletiekbaan)

Logo Baarn

Weigering omgevingsvergunning voor het plaatsen van een digitale reclamemast op sportcomplex Ter Eem (hoek atletiekbaan)

Burgemeester en wethouders van Baarn maken bekend dat is besloten een omgevingsvergunning te weigeren voor het plaatsen van een digitale reclamemast op het perceel sportpark Ter Eem (hoek atletiekbaan), kadastraal bekend gemeente Baarn, sectie H, nummer 3028 (besluit 19-11-2019, verzonden 26-11-2019).

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 25 september 2019 besloten de verklaring van geen bedenkingen definitief te weigeren.

Procedure

Er is een aanvraag omgevingsvergunning gedaan voor het plaatsen van een digitale reclamemast op het sportpark, om af te wijken van het bestemmingsplan “Sportpark Ter Eem” op grond van artikel 2.12 lid 1, sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Het plan is in strijd met het bestemmingsplan omdat de betreffende gronden de bestemming “Groen” hebben en een reclamemast niet binnen deze bestemming kan worden gerealiseerd.

Ter inzage

De geweigerde omgevingsvergunning (en het besluit tot weigering van de verklaring van geen bedenkingen) met bijbehorende stukken liggen gedurende 6 weken, van 29 november 2019 tot en met 9 januari 2020 voor een ieder ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis, Stationsweg 18 te Baarn, van 8.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdagen tot 16.00 uur).

Beroep

Tegen het besluit om de omgevingsvergunning te weigeren kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd door belanghebbenden beroep worden aangetekend. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht, postbus 16005, 3500 DA UTRECHT. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze als bedoeld in artikel 3:15 Algemene wet bestuursrecht naar voren heeft gebracht (6:13 Awb). In spoedeisende zaken kunnen belanghebbenden, zodra het beroep is ingediend, de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening te treffen. U kunt uw verzoekschrift indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht onder vermelding van voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA UTRECHT. Houdt u er rekening mee dat hieraan kosten verbonden zijn.

 

Naar boven