Ontwerpbestemmingsplan / Ontwerpomgevingsvergunning Boulevard de Wielingen 33/33A Cadzand-Bad

Logo Sluis

Burgemeester en wethouders van Sluis maken op grond van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage worden gelegd:

  • 1.

    het ontwerpbestemmingsplan ‘Boulevard de Wielingen 33/33A Cadzand-Bad’, en

  • 2.

    een ontwerp van de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen ten behoeve van het bouwen van veertien recreatieappartementen, één appartement voor vaste bewoning, kantoorruimte en winkelruimte met bijbehorende parkeergarage, bergingen en algemene ruimten op het perceel Boulevard de Wielingen 33/33A Cadzand-Bad.

Plangebied

Het bestemmingsplan voorziet in de juridisch planologische regeling voor de realisatie van veertien recreatieappartementen, één appartement voor vaste bewoning, kantoorruimte en winkelruimte met bijbehorende parkeergarage, bergingen en algemene ruimten op het perceel plaatselijk bekend als Boulevard de Wielingen 33/33A Cadzand-Bad. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Boulevard de Wielingen 33/33A Cadzand-Bad’ vervangt gedeeltelijk de ‘Beheersverordening Cadzand-Bad’ en het bestemmingsplan ‘Boulevard de Wielingen’.

Coördinatieregeling

De gemeenteraad heeft op 29 mei 2019 besloten om de gemeentelijke coördinatieregeling als bedoeld in paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing te verklaren op deze ontwikkeling. Met de gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling uit paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het college van Burgemeester en Wethouders is het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunning.

Het plan inzien

Het ontwerpbestemmingsplan (met de daarbij behorende bijlagen en het ontwerp besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan) en de ontwerpomgevingsvergunning voor het bouwen (met de aanvraag, ontwerpbeschikking en de daarbij behorende stukken) liggen met ingang van 28 november 2019 gedurende zes weken voor iedereen tijdens openingstijden ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg. Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning zijn ook in te zien via de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl. Daarnaast kan het volledige ontwerpbestemmingsplan worden geraadpleegd via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.1714.bpbouldewiel33cdz-ON01). Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten kantooruren worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken met mevrouw A. van Zanten of de heer M. van Gerwen van de afdeling Externe Dienstverlening, op telefoonnummer +140117.

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad over het ontwerpbestemmingsplan ‘Boulevard de Wielingen 33/33A Cadzand-Bad’ of de ontwerpomgevingsvergunning op de volgende wijze:

  • Schriftelijk: u kunt uw zienswijze richten aan de gemeenteraad van Sluis, Postbus 27, 4500 AA Oostburg.

  • Mondeling: u kunt hiervoor een afspraak maken met mevrouw A. van Zanten of de heer M. van Gerwen van de afdeling Externe Dienstverlening op telefoonnummer +140117.

Maak daarbij wel zo duidelijk mogelijk kenbaar tegen welk ontwerp besluit uw zienswijze zich richt (bestemmingsplan of vergunning). Voor zover de zienswijze zich richt op het ontwerpbestemmingsplan, zal deze ter behandeling worden voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel over vaststelling van het bestemmingsplan. Het besluit op de omgevingsvergunning zal genomen worden door het college van Burgemeester en Wethouders. Wij maken u erop attent dat het niet mogelijk is uw zienswijze via de gemeentelijke website kenbaar te maken.

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Sluis brengt tevens ter kennis dat zij op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening, voornemens zijn om bij het besluit tot vaststelling van het ontwerpbestemmingsplan de raad te adviseren geen exploitatieplan vast te stellen omdat de kosten anderszins zijn verzekerd.

Oostburg, 27 november 2019

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SLUIS,

De secretaris, S.I. de Kievit-Minnaert

De burgemeester, mr. M.M.D. Vermue

Naar boven