Ontwerpbestemmingsplan Heuvelstraat 1, Dongen

Logo Dongen

Op het perceel Heuvelstraat 1 staat een voormalige leerlooierij. De oude looierij met op de bovenste verdiepingen nog een houten drooghuis, is in 1900 gebouwd en heeft een monumentale status.

In het bestemmingsplan Zuid en West Dongen heeft het gebouw ten onrechte de bestemming Kantoor gekregen. Het bedrijfspand is in het verleden nooit een kantoor geweest, is op dit moment niet in gebruik als kantoor en zal ook in de toekomst niet in hoofdzaak als kantoor gaan fungeren. Om het rijksmonument te kunnen behouden en in de toekomst te kunnen restaureren is een brede bestemming wenselijk, waarbinnen lichte bedrijvigheid (op de begane grond) met andere functies (op de verdiepingen) kunnen worden gecombineerd. Het ontwerpbestemmingplan voorziet in de wijziging van de bestemming Kantoor naar Gemengd.

Geen vaststelling exploitatieplan

Op grond van artikel 6.12 Wro is de gemeenteraad in beginsel verplicht om tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen. Aangezien het kostenverhaal op een andere wijze is verzekerd, namelijk via het afsluiten van een anterieure grondexploitatieovereenkomst, is het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig.

Ter inzage

Op grond van artikel 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het ontwerpbesluit en het ontwerpbestemmingsplan met de hierbij behorende stukken vanaf vrijdag 29 november 2019 tot en met donderdag 9 januari 2020 ter inzage bij de balie Bouwen en Milieu in de hal van het gemeentehuis, Hoge Ham 62 te Dongen. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO-nummer NL.IMRO.0766.BP2019000051-OW01).

Zienswijze

Gedurende deze zes weken kan een ieder bij de gemeenteraad, onder vermelding van: "Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Heuvelstraat 1", op de volgende wijze een zienswijze naar voren brengen:

- schriftelijk, ter attentie van: de gemeenteraad van Dongen, postbus 10153, 5100 GE in Dongen;

- digitaal, door een e-mail te sturen naar info@dongen.nl, ter attentie van de gemeenteraad van Dongen;

- mondeling, na afspraak met mevrouw J.H. Rijken-de Haan van het team Omgevingsbeleid, telefoonnummer: 14 0162, e-mail: jolanda.rijken@dongen.nl.

Vervolgprocedure

De zienswijzen zullen door de gemeente worden betrokken bij de opstelling van het definitieve bestemmingsplan. De gemeenteraad beslist naar verwachting in maart 2020 over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Info rmatie

Voor nadere informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw J.H. Rijken-de Haan van het team Omgevingsbeleid, telefoonnummer: 14 0162, e-mail: jolanda.rijken@dongen.nl.

 

Dongen, 28 november 2019

Burgemeester en wethouders van Dongen

Naar boven