Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Reconstructie Middenweg - Zuid

Logo Heerhugowaard

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken bekend dat de gemeenteraad van Heerhugowaard in haar vergadering van 18 december 2018 het bestemmingsplan ‘Reconstructie Middenweg- Zuid’ gewijzigd heeft vastgesteld. Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad voorts besloten geen exploitatieplan vast te stellen, daar het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd.

Het bestemmingsplan heeft van 29 augustus tot en met 9 oktober 2018 voor eenieder als ontwerp ter inzage gelegen.

Aanleiding en doel

Het bestemmingsplan, dat ziet op de bocht in de Middenweg ter hoogte van de Middenweg 2/2a, geeft uitvoering aan de gewenste reconstructie van de weg. Voor de uitvoering van dit bestemmingsplan dat moet leiden tot het verbeteren van de verkeersveiligheid en de waterhuishouding ter plaatse dient o.a. de bestaande woning aan de Middenweg 2/2a geamoveerd te worden.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

In de vaststellingsfase zijn wijzigingen doorgevoerd in het bestemmingsplan. Voor een overzicht van de wijzigingen en aanpassingen in het bestemmingsplan wordt verwezen naar de bijlage Staat van Wijzigingen, dat onderdeel uitmaakt van het vaststellingsbesluit.

Terinzageligging

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken gedurende 6 weken, met ingang van woensdag 6 februari tot en met dinsdag 19 maart, voor eenieder ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 in Heerhugowaard. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur. Het vastgestelde bestemmingplan is tevens digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl . Als u bij zoekterm de naam ‘Reconstructie Middenweg-Zuid’ invult, wordt u direct naar de stukken geleid.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door:

 

  • 1.

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • 2.

    iedere belanghebbende, voor zover beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

De vaststelling van het bestemmingsplan met het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen voor dit bestemmingsplan wordt voor de mogelijkheid van beroep aangemerkt als één besluit.

 

Het beroepschrift moet zijn voorzien van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Naast het schriftelijk instellen van beroep is het mogelijk digitaal beroep aan te tekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Via de link https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ is het vooralsnog alleen voor burgers mogelijk om het beroep digitaal in te dienen.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van de bestemmingsplannen treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist

06RO03s

Naar boven