Verkeersbesluit tot het intrekken van het parkeerverbod in de Ingelsbroek aan de noordzijde (woningen) en het instellen van het parkeerverbod aan de zuidzijde (plantsoen).

Logo Brunssum

 

Het college van burgemeester en wethouders

van de gemeente Brunssum

 

In verband met overlast en wortelopdruk van de bomen in de straat Ingelsbroek is de gemeente Brunssum voornemens het trottoir op te heffen en het parkeerverbod aan de noordzijde in te trekken en in te stellen aan de zuidzijde van de straat. De opdruk van het trottoir is zodanig dat de veilige doorgang van de voetganger niet meer te waarborgen is. Door het trottoir op te heffen komt dit het behoud van de bomen ten goede Om dit te verwezenlijken is er overleg geweest met het Wijkteam oost en de bewoners.

Gelet op de bepalingen van de Wegenverkeerswet, het reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 en het besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW, 1994), dient op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 en het gestelde in artikel 37 BABW een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit:

Door klachten van bewoners over de overlast van de bomen en de opdruk van het trottoir is gekeken naar een passende oplossing. Deze is gevonden door het trottoir bij de bomen op te heffen en het parkeren te verplaatsen naar de woningzijde.

Door het trottoir op te heffen en het parkeren te verplaatsen denkt het college de overlast weg te halen.

De opdruk van het trottoir is zodanig dat de veilige doorgang van de voetganger niet meer te waarborgen is. Door het trottoir op te heffen komt dit het behoud van de bomen ten goede.

Om bewoners te laten ervaren hoe de situatie in de toekomst zal zijn is in onderling overleg het parkeerverbod tijdelijk omgezet. Hierop zijn geen zwaarwegende bezwaren ontvangen. Om deze situatie nu te effectueren is er een verkeersbesluit nodig. De overwegingen van het college berusten zich op het vlak van de veiligheid op de weg door opheffen van het trottoir en het waarborgen van de doorstroming van het verkeer door een eenzijdig parkeerverbod conform het gestelde in artikel 2 lid 1 sub a. en artikel 2 lid 1 sub b. Wegenverkeerswet.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de korpschef van Politie-eenheid Limburg, district Parkstad Limburg, basisteam Brunssum-Landgraaf.

Besluit:

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders tot het intrekken van het parkeerverbod in de Ingelsbroek aan de kant van de woningen (zuidzijde) en het instellen van het parkeerverbod aan de kant van het plantsoen (noordzijde). Tevens zal het trottoir aan het plantsoen (noordzijde) worden opgeheven ten behoud van de bomen langs de straat.

Het parkeerverbod zal worden ingesteld middels het (ver)plaatsen van de navolgende verkeersbesluitplichtige bebording:

E 01

Het geheel uit te voeren conform onderstaande tekening. “Voor een grotere weergave van de situatietekening zie bijlage.”

Iedere belanghebbende kan bezwaar maken tegen dit besluit. Wilt u bezwaar maken? Stuur dan een brief aan het college van burgemeester en wethouders binnen 6 weken na de dag van bekendmaking van het besluit in de Staatscourant. Maakt u later bezwaar, dan nemen we uw bezwaar mogelijk niet in behandeling.

De brief stuurt u naar:

Gemeente Brunssum

Postbus 250

6440 AG Brunssum

Ook kunt u digitaal bezwaar maken via: www.brunssum.nl. U moet hiervoor in het bezit zijn van een DigiD.

In de brief schrijft u:

• uw naam en adres;

• de datum waarop u de brief stuurt;

• met welk besluit u het niet eens bent;

• waarom u het daarmee niet eens bent;

• uw handtekening;

• of u in aanmerking wilt komen voor een vergoeding van uw kosten, als uw bezwaar gegrond wordt verklaard.

 

Spoedeisend belang

Ook als u bezwaar maakt, mag het besluit al worden uitgevoerd. Wilt u dat juist voorkomen en heeft u daarvoor een spoedeisend belang? Dan kunt u een voorlopige voorziening vragen bij de rechtbank Limburg. Hoe u dat doet leest u op: www.rechtspraak.nl.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Lees dan de folder “Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid” op: https://www.rijksoverheid.nl

Brunssum, 27 november 2019

 

Het college van burgemeester en wethouders van Brunssum,

krachtens ondermandaat,

Projectadviseur Civiele Techniek

Erik Noteborn

Naar boven