Gemeente Heusden - ontwerpbestemmingsplan 'Tongerloostraat 16 te Elshout’

Logo Heusden

Het college van Heusden maakt bekend, dat het heeft ingestemd met:

  • 1.

    het ontwerpbestemmingsplan 'Tongerloostraat 16 te Elshout’ (NL.IMRO.BPtongerloo16-ON01)

  • 2.

    het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid. 

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied is gelegen in de bebouwde kom van Elshout en wordt globaal begrensd door de Tongerloostraat en door omliggende bedrijfspercelen. Het bestemmingsplan dient ertoe een bouwmogelijkheid voor een bedrijfswoning op het perceel te creëren. Die bouwmogelijkheid sluit aan bij de opzet in de straat en het bedrijventerrein en sluit aan op de behoefte in de markt.

Het bestemmingsplan wordt waarschijnlijk vastgesteld in het eerste kwartaal van 2020. 

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid

Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van wegverkeerslawaai, zoals bedoeld in art. 82 van de Wet geluidhinder, wordt overschreden op de te bouwen woning. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om hogere grenswaarden vast te stellen. Het college wil van deze mogelijkheid gebruik maken. 

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid liggen met ingang van 28 november 2019 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie is raadpleegbaar via www.heusden.nl. Het ontwerpbestemmingsplan vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. 

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn kan iedereen naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze indienen:

  • 1.

    op het ontwerp bestemmingsplan bij de raad van Heusden;

  • 2.

    op het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid bij het college van Heusden.

Een schriftelijke zienswijze stuurt u per post naar de raad / het college van Heusden, postbus 41, 5250 AA Vlijmen, of online via de website www.heusden.nl (inloggen met uw DigiD). Graag bij uw schriftelijke reactie zaaknummer 610570 vermelden. Wilt u mondeling reageren, of wil u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Marco Molijn via telefoonnummer (073) 513 17 89.

Naar boven