Gemeente Heusden - ontwerp beeldregieplan Steenenburg

Logo Heusden

Het college van Heusden maakt bekend, dat het heeft ingestemd met het ontwerp beeldregieplan Steenenburg.

Het beeldregieplan geeft richtlijnen voor de bebouwing van het plangebied Steenenburg, waarvoor op 31 oktober een ontwerpbestemmingsplan ter inzage is gelegd.

De visie op welstand in de gemeente Heusden is vastgelegd in de Welstandsnota Heusden. Voor het gebied van Steenenburg zijn geen welstandseisen opgenomen in die nota. De nieuwe stedelijke toevoegingen in het gebied Steenenburg moeten een bijdrage leveren aan de kwaliteit van (onderdelen van) het gebied, zoals verwoord in de Visie integratie stad-land. Om deze kwaliteit te bereiken is het beeldregieplan nodig. Hierin zijn welstandseisen vastgelegd, aanvullend op de Welstandsnota Heusden, waarmee richting wordt gegeven aan de realisatie van het plan Steenenburg.

Inzage

Het ontwerp beeldregieplan ligt met ingang van 28 november 2019 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie is raadpleegbaar via www.heusden.nl.

Reactie

Gedurende de bovengenoemde termijn kan iedereen naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een reactie indienen bij het college van Heusden.

Een schriftelijke reactie stuurt u per post naar het college van Heusden, postbus 41, 5250 AA Vlijmen, of online via de website www.heusden.nl (inloggen met uw DigiD). Graag bij uw schriftelijke reactie zaaknummer 574527 vermelden.

Wilt u mondeling reageren, of wil u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Rick Dusée via telefoonnummer (073) 513 17 89.

Naar boven