Bestemmingsplan 'Gelddijk' en besluit hogere grenswaarde geluid ‘Gelddijk’

Logo Culemborg

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Culemborg maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 110a Wet geluidhinder en artikel 7.17 van de Wet milieubeheer bekend:

  • 1.

    dat de gemeenteraad op 21 november 2019 het bestemmingsplan “Gelddijk” ongewijzigd heeft vastgesteld;

  • 2.

    dat het college van burgemeester en wethouders op 1 oktober 2019 besloten heeft dat er geen MER-rapportage dient te worden opgesteld aangezien er geen sprake is van belangrijke nadelige milieugevolgen;

  • 3.

    dat het college van burgemeester en wethouders op 1 oktober 2019 de hogere grenswaarde geluid ‘ Gelddijk’ heeft vastgesteld. 

De voorgenomen ontwikkeling aan de Gelddijk te Culemborg maakt dat de bestaande 27 woningen aan de Otto van Reesweg, Blaasbalg en Gelddijk vervangen kunnen worden door 11 levensloopbestendige en 18 eengezinswoningen. Om de bouw van deze woningen mogelijk te maken is het nodig om een hogere grenswaarden Wet geluidhinder vast te stellen. Het verzoek tot vaststelling ingevolge artikel 110a van de Wet geluidhinder van hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting ten behoeve van het bestemmingsplan ‘Gelddijk’ betreft de hogere waarden geluid op de Gelddijk ten gevolge van het verkeer op de Otto van Reesweg en de naderbij liggende railverkeer.  

Inzien

Het bestemmingsplan en hogere grenswaarde geluid ‘Gelddijk’ met de bijbehorende stukken liggen met ingang van 28 november 2019 tot en met 9 januari 2020 voor iedereen ter inzage op het Stadskantoor, Ridderstraat 250 te Culemborg. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal raadplegen op de website van de gemeente: www.culemborg.nl, onder ‘wonen en woonomgeving’/bestemmingsplannen en via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer: NL.IMRO.0216.BPGelddijk-VSG1. 

Beroep en bezwaar

Gedurende de ter inzage termijn kan beroep tegen het bestemmingsplan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

Indien u tijdig beroep heeft ingesteld kunt u ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Het verzoek dient te worden gestuurd aan de Voorzitter van de voornoemde  Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. 

Gedurende de ter inzage termijn kan bezwaar worden ingediend tegen het besluit hogere grenswaarde geluid ‘ Gelddijk’ bij het college van burgemeester en wethouders van Culemborg, Postbus 136, 4100 AC Culemborg. U kunt uw bezwaar niet per e-mail indienen. 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan en de hogere grenswaarde geluid treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Culemborg, 21 november 2019

Burgemeester en wethouders van Culemborg

Naar boven