Ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder en ontwerp-omgevingsvergunning Prinses Irenelaan 1a in Paterswolde: het verbouwen van het voormalige gemeentehuis naar beschermd wonen met intensieve dementiezorg

Logo Tynaarlo

Burgemeester en wethouders van Tynaarlo zijn voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor de herontwikkeling van het voormalige gemeentehuis in Paterswolde op het perceel Prinses Irenelaan 1a in Paterswolde, kadastraal bekend gemeente Tynaarlo, sectie D, nummer 4833. Het voornemen is om het gebouw een functie te geven voor beschermd wonen met intensieve dementiezorg.

In de geldende beheersverordening heeft het perceel de bestemming ‘Maatschappelijk’ en de aanduidingen ‘Kantoor’ en ‘Rijksmonument’. Om de voorgenomen ontwikkeling planologisch mogelijk te maken wordt tevens een procedure gevolgd tot afwijking van het bestemmingsplan.

De zorgwoningen zijn gelegen binnen de geluidszone van de Burgemeester J.G. Legroweg. Het ontwerpbesluit voorziet in het vaststellen van een hogere waarde Wet geluidhinder van Lden = 49 dB (inclusief aftrek volgens artikel 110g van de Wet geluidhinder).

Ter inzage

De volgende ontwerpbesluiten liggen ter inzage:

  •  

    Het ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere grenswaarde geluid op basis van artikel 83 van de Wet geluidhinder.

  •  

    Het ontwerpbesluit tot afgifte van een verklaring van geen bedenkingen.

  •  

    De ontwerp-omgevingsvergunning, activiteiten:

    •  

      het bouwen van een bouwwerk;

    •  

      een aangewezen monument, te slopen, te verstoren, te verplaatsen of in enig opzicht te wijzigen of te laten gebruiken waardoor het wordt ontsierd of in gevaar wordt gebracht;

    •  

      het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening.

Beide ontwerpbesluiten, met bijbehorende stukken, liggen met ingang van 27 november 2019 gedurende zes weken (tot en met dinsdag 7 januari 2020) voor een ieder ter inzage bij het team Publiekszaken en Veiligheid, Kornoeljeplein 1 te Vries.

De ontwerp-besluiten kunnen in die periode (zonder afspraak) worden ingezien bij de balie van Publiekszaken en Veiligheid tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Zie hiervoor onze website www.tynaarlo.nl. Buiten deze openingstijden is inzage van de ontwerp-besluiten na telefonische afspraak mogelijk.

De ruimtelijke onderbouwing van het plan is tevens digitaal raadpleegbaar op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor het raadplegen van dit plan kunt u gebruik maken van het plannummer NL.IMRO.1730.ABPrIrenelaan1aPW-0301.

Heeft u een zienswijze?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan iedereen een zienswijze, over de ontwerp-omgevingsvergunning en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde geluid, schriftelijk richten aan het college van burgemeester en wethouders van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA te Vries.

Tevens bestaat de mogelijkheid om mondeling reacties kenbaar te maken. Hiervoor dient vooraf een afspraak te worden gemaakt. Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met het team Publiekszaken en Veiligheid, telefoonnummer 0592 – 266 662.

 

 

Naar boven