Verkeersbesluit aanwijzen laad- en losplaats tegenover het wooncomplex Oldenzaalsestraat 130 (3Marken).

Logo Hengelo

Kenmerk 2455480

Gemeente Hengelo

Overwegingen

Problematiek/ aanleiding

Vanuit het wooncomplex aan de Oldenzaalsestraat 130 (3Marken) is regelmatig een vraag naar laden en lossen. Er komen met regelmaat ambulances, taxi’s en verhuiswagens die aan de voorzijde moeten zijn. Aan de voorzijde is geen voorziening voor laden en lossen. Hierdoor staan ambulances, taxi’s en verhuiswagens vaak deels op het fietspad en het voetpad. Gemotoriseerde voertuigen mogen hier echter niet komen. Dergelijk gedrag leidt tot verkeersonveiligheid.

Om een voorziening te bieden is enkele maanden geleden een strook in grasbetonstenen aan de voorzijde van het wooncomplex gerealiseerd. Deze wordt helaas nog niet voldoende en als dusdanig gebruikt. Er wordt nog steeds gebruik gemaakt van het fietspad en voetpad, of er wordt geparkeerd op de ruimte die is aangelegd voor laden en lossen.

Om duidelijk te maken dat de grasbetonstenen zijn aangelegd voor laden en lossen, wil de gemeente hier een verkeersbord bijplaatsen. Voor het plaatsen van het verkeersbord moet een verkeersbesluit worden genomen.

Motivering

Overwegende:

dat vanuit het wooncomplex 3Marken regelmatig een vervoersvraag is naar taxi’s, ambulances en verhuiswagens;dat deze momenteel op het fietspad en voetpad staan, waardoor verkeersonveiligheid ontstaat;dat er recent voor laden en lossen een ruimte in grasbetonstenen is aangelegd;dat deze ruimte nog niet als dusdanig wordt gebruikt of zelfs wordt gebruikt om te parkeren;dat de gemeente een verkeersbord wil toevoegen om aan te geven dat deze ruimte bedoeld is voor laden en lossen;dat voor het plaatsen van RVV bord E07 een verkeersbesluit moet worden genomen;dat over de maatregelen overleg heeft plaatsgevonden met de politie, maar dat de politie het verkeersbesluit niet steunt omdat deze van mening is dat alle vervoersbewegingen bij voorkeur aan de achterzijde op eigen terrein moeten plaatsvinden;dat de gemeente echter constateert dat hier lastig op te sturen is;dat handhaving van de politie niet verwacht hoeft te worden, maar dat de afdeling stadstoezicht wel mag handhaven op verkeersbord E07; dat gelet op artikel 2 van de WVW 1994 de hiervoor benoemde verkeersmaatregelen strekken tot het verzekeren van de veiligheid op de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid van de weg, evenals het voorkomen van hinder.

 

BESLUIT

Door plaatsing van verkeersbord E07 uit bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 en een laad- en losplaats aan te wijzen tegenover het wooncomplex Oldenzaalsestraat 130 (3Marken)

Procedure

Op grond van artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer genoemde verkeerstekens alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.  In het “Mandaatbesluit 2018” van de gemeente Hengelo is vastgesteld dat het afdelingshoofd van de afdeling Wegen, Groen en Water gemandateerd is om verkeersbesluiten te nemen.

Advies politie

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van Politie eenheid Oost-Nederland.

Bezwaar

Wanneer u belanghebbende bent kunt u, tijdens de inzagetermijn, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van B en W. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Gelijktijdig met het indienen van een bezwaarschrift kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, afdeling Bestuursrecht (postbus 10067, 8000 GB Zwolle) vragen een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als een bezwaarschrift.

 

 

 

Naar boven