Ontwerp-wijzigingsplan Heisteeg (Riel)

Logo Goirle

Burgemeester en wethouders van Goirle maken bekend, dat met ingang van 28 november 2019 het ontwerp-wijzigingsplan “Heisteeg” (Riel) gedurende zes weken (tot en met 8 januari 2020 ter inzage ligt.

Doel

Het ontwerp-wijzigingsplan voorziet in een toevoeging van een vijftal woningen in de woningbouwlocatie Heisteeg. In het vastgestelde en onherroepelijke bestemmingsplan “Heisteeg” van 19 juni 2012, is destijds ten westen van het plangebied Heisteeg een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om vijf woonkavels te realiseren, waar nu gebruik van wordt gemaakt.

Ligging en begrenzing

De locatie waar een vijftal woningen wordt gerealiseerd, ligt aan de westzijde van de woningbouwlocatie “Heisteeg”. De woningbouwlocatie Heisteeg ligt aan het dorpslint van Riel ten zuiden van de dorpskern. Ten noorden van het plangebied ligt de Alphenseweg die overgaat in de Kerkstraat. Aan de overzijde van de Alphenseweg, die als een doorgaande route geldt voor het dorp Riel, is een bedrijventerrein gelegen. Ten zuiden/zuidoosten bevinden zich het sportpark 'De Krim' van voetbalvereniging 'Riel' en de velden en complexen van de ruitersportvereniging en scouting. Voor de exacte begrenzing van het plangebied wordt verwezen naar de verbeelding (plankaart).

Ter visie

Het ontwerp-wijzigingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken die redelijkerwijs nodig zijn voor een beoordeling van het ontwerp liggen gedurende bovengenoemde termijn ter inzage, op werkdagen van 9.00 tot 12.30, uur in de hal van het gemeentehuis, Oranjeplein 1 te Goirle en kan dan, of na afspraak, worden ingezien. Het plan is ook raadpleegbaar op de gemeentelijke website: www.goirle.nl en op de landelijke voorziening voor bestemmingsplannen www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0785.WP2019001Heisteegw-ow01).

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden over het ontwerp-wijzigingsplan hun zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Goirle, naar keuze, op de volgende wijze:

* schriftelijk (adres: college van burgemeester en wethouders van Goirle, Postbus 17, 5050 AA te Goirle), of

* mondeling, na afspraak met de behandelend ambtenaar (telefoon 013-5310657).

Goirle, 27 november 2019

Burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle,

de secretaris, de burgemeester,

Jolie Hasselman Mark van Stappershoef

Naar boven