Verkeersregeling 591475 Vingboonsstraat 74

Logo Hilversum

Gemeenteblad III, 2019 nr. 591475

 

(reservering parkeerplaats gehandicapte)

 

Burgemeester en wethouders van Hilversum hebben het volgende overwogen.

 

Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient een verkeersbesluit te worden genomen voor het plaatsen of verwijderen van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

De gemeente heeft een aanvraag ontvangen om nabij de woning Vingboonsstraat 74, te plaatsen een verkeersteken "parkeergelegenheid voor het motor- of gehandicaptenvoertuig dat door, of t.b.v. het vervoer van gehandicapten wordt gebruikt; tevens parkeerverbod voor andere voertuigen".

 

De aanvrager is in het bezit van een geldige gehandicaptenparkeerkaart en deze kaart wordt uitsluitend afgegeven als door middel van een geneeskundige verklaring is vastgesteld dat de gehandicapte zich slechts met grote moeite, anders dan over korte afstand, te voet kan voortbewegen.

 

Er kan niet op een ander wijze in een parkeerplaats voor deze gehandicapte worden voorzien.

 

Gelet hierop is een gereserveerde parkeerplaats voor het motor- of gehandicaptenvoertuig, dat door of ten behoeve van deze gehandicapte wordt gebruikt, noodzakelijk. In overleg met de belanghebbende is de locatie recht voor de woning aan de Vingboonsstraat 74, aangemerkt als de meest geschikte locatie.

 

De Korpschef van de Regiopolitie Gooi en Vechtstreek is gehoord in overeenstemming met artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en heeft verklaard geen bezwaar te hebben tegen het aanwijzen van een parkeervak ter plaatse als parkeergelegenheid voor deze gehandicapte.

 

De Vingboonsstraat is gelegen binnen deze gemeente en bij de gemeente in beheer en onderhoud.

 

Op grond van artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994) is het college bevoegd ten aanzien van het verkeer op de binnen deze gemeente gelegen wegen, welke niet onder het beheer van het rijk, de provincie of een waterschap vallen, de besluiten te nemen als bedoeld in artikel 12 van het BABW.

 

Op grond ons besluit van 30 augustus 2005 is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure, afdeling 3.4 Awb, van toepassing voor verkeersbesluiten (besluiten op grond van de Wegenverkeerswet, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer) met uitzondering van besluiten met betrekking tot gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken.

 

Burgemeester en wethouders van Hilversum besluiten:

 

door het plaatsen van bord E6 van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (inclusief een onderbord OB309 met kentekennummer) tegenover de woning aan de Vingboonsstraat 74, aan te wijzen als een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken en daarmee tevens het parkeren voor andere voertuigen op dat parkeervak te verbieden;

 

 

 

Hilversum, 21 november 2019,

namens burgemeester en wethouders van Hilversum,

de medewerker van de afdeling Publiekszaken, team Backoffice,

mevrouw S. Banjaktoetoer

Deze brief is digitaal aangemaakt en daarom niet ondertekend.

Dit besluit wordt op 25 november 2019 openbaar gemaakt en gedurende 6 weken in zijn geheel in te zien op de website van de Staatscourant (www.officielebekendmakingen.nl) Dit is de enige rechtsgeldige bekendmaking. Een gelijkluidend exemplaar met eventuele bijlagen is gedurende 6 weken in te zien op de website van de gemeente Hilversum (www.hilversum.nl/verkeersbesluiten). U kunt bezwaar maken

Bent u het niet eens met ons besluit? Dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Dat doet u binnen zes weken na datum van deze brief.

 

U kunt uw bezwaar digitaal indienen via het digitale formulier op www.hilversum.nl. U vindt het formulier via de zoekterm ‘Bezwaar tegen gemeentelijke besluiten’. Per post kan ook (t.a.v. college van burgemeester en wethouders, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum)

Dit zet u in ieder geval in uw bezwaar:

- uw naam, adres en telefoonnummer;

- de datum van uw bezwaarschrift;

- het besluit waartegen u bezwaar maakt (met datum en kenmerknummer);

- de reden van uw bezwaar;

- uw handtekening.

Stuurt u een kopie van deze brief mee?

U kunt een voorlopige voorziening vragen

Dit besluit treedt direct in werking, ook tijdens de bezwaarprocedure. Als u dit wilt voorkomen, dan kunt u een voorlopige voorziening (schorsing) vragen bij:

 

Rechtbank Midden-Nederland

afdeling Bestuursrecht

voorlopige voorzieningen

Postbus 16005

3500 DA UTRECHT

U betaalt hiervoor kosten (griffierecht). Voor de actuele bedragen bel (088) 361 61 61 of kijk op www.rechtspraak.nl.

 

 

 

 

 

 

Vr591475

Naar boven