Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Ruimtelijke ontwikkelingen Glastuinbouwgebied Pijnacker West’

Logo Pijnacker-Nootdorp

Het college van Pijnacker-Nootdorp maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp op 24 januari jl. het bestemmingsplan Ruimtelijke ontwikkelingen Glastuinbouwgebied Pijnacker West’gewijzigd heeft vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit (incl. Staat van wijzigingen) en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 7 februari 2019 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt bij de informatiebalie van het gemeentekantoor, Oranjeplein 1 in Pijnacker. Tevens is het vastgestelde bestemmingsplan digitaal beschikbaar op www.pijnacker-nootdorp.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Inhoud

Eigenaren van panden en gronden ter plaatse van de Noordeindseweg 46-48 zijn voornemens om dit gebied, met voornamelijk bedrijfsbebouwing en kassen, te transformeren naar een kleinschalig woongebied met zeven woningen. Daarnaast is er in de planontwikkeling ruimte voor realisatie van een nieuwe Bed & Breakfast op de kavel achter de nieuwe woning naast nummer 46. Om deze ontwikkeling planologisch-juridisch mogelijk te maken, is dit bestemmingsplan opgesteld. In verband met de uitplaatsing van woningen uit het glastuinbouwgebied Pijnacker-West naar de voornoemde locatie aan de Noordeindseweg 46-48 omvat het bestemmingsplan ook het schrappen van de functieaanduiding 'bedrijfswoning' resp. ‘woning’ ter plaatse van een drietal locaties. Tot slot bevat het bestemmingsplan ook een actualisatie van het vigerende bestemmingsplan ter plaatse van de locatie Zuideindseweg 25 in verband met het ter plaatse vergunde en gerealiseerde waterbassin.

 

Plangebied

Het plangebied bestaat uit de navolgende locaties:

- deellocatie Noordeindseweg, waar de realisatie van nieuwe woningen plaats vindt, ligt ten noorden  van de kern Delfgauw en tegen de gemeentegrens van Pijnacker-Nootdorp en Delft aan. Het

plangebied ligt aan de Noordeindseweg in Delfgauw, aan de rand van het glastuinbouwgebied van

Pijnacker-Nootdorp ter hoogte van de bestaande adressen Noordeindseweg 46 en 48;

- deellocatie Zuideindseweg 25;

- deellocatie Kooltuin ongenummerd (tegenover Kooltuin 4);

- deellocatie Meloenstraat 8.

 

Beroep

Gedurende de inzagetermijn kunnen belanghebbenden tegen de vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

 

Pijnacker-Nootdorp, 6 februari 2019

Het college van Pijnacker-Nootdorp.

 

Naar boven