Gemeente Amsterdam - vaststelling Wijzigingsplan NDSM-werf West, 2e wijziging, vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 110a van de Wet geluidhinder het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders van Amsterdam hebben bij besluit van 26 november 2019, het Wijzigingsplan NDSM-werf West, 2e wijziging met bijbehorende stukken vastgesteld.

Het wijzigingsplan is ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, gewijzigd vastgesteld. De plangrens van het wijzigingsplan is aan de oostzijde aangepast.

Het college heeft tevens hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder vastgesteld.

Wijzigingsplan

Het wijzigingsplan ziet op het mogelijk maken van een hoogteaccent van 60 meter op een deel van kavel B10. Deze kavel ligt aan de noordwestzijde van het NDSM terrein aan de jachthaven/’t IJ, de Werfstraat en de Mt Lincolnweg. Het plangebied van het wijzigingsplan omvat uitsluitend het gedeelte van het bouwplan waar de bebouwing boven de 30 meter hoogte is geprojecteerd.

Met het wijzigingsplan wordt voorzien in de ontwikkeling van het hoogbouwaccent. Na vaststelling maakt het wijzigingsplan van rechtswege deel uit van het bestemmingsplan NDSM-werf West. In het hoogbouwaccent worden woningen gerealiseerd.

Hogere waarden

Burgemeester en wethouders van Amsterdam hebben bij besluit van 26 november 2019 hogere waarden industrielawaai vastgesteld als bedoeld in de Wet geluidhinder. Het Wijzigingsplan NDSM-werf West, 2e wijziging, maakt nieuwe woningen mogelijk. De voorkeurswaarden voor geluid, zoals aangegeven in de Wet geluidhinder, worden voor de geprojecteerde woningen overschreden door industrielawaai.

Omdat geluidreducerende maatregelen aan de bron, in het overdrachtsgebied of aan de ontvangzijde onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere waarden vast te stellen.

Terinzagelegging

Met ingang van 28 november 2019 ligt het Wijzigingsplan NDSM-werf West, 2e wijziging, met de daarop betrekking hebbende stukken, en het besluit tot vaststelling van de hogere waarden, totdat onderstaande beroepstermijn verstreken is, ter inzage, op de volgende adressen in Amsterdam:

  • Stadsloket, Amstel 1

  • Stadsdeel Noord, Buikslotermeerplein 2000.

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 08.00-20.00 uur.

Het vastgestelde Wijzigingsplan NDSM-werf West, 2e wijziging, met de daarop betrekking hebbende stukken, is tevens digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.N1809BPGST-VG01.

Beroep

De Wet geluidhinder koppelt de beroepstermijn van het besluit tot vaststelling van hogere waarden aan de beroepstermijn voor het betreffende wijzigingsplan. Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 28 november 2019 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het wijzigingsplan, en tegen het besluit tot vaststelling van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest. Tevens kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het Wijzigingsplan NDSM-werf West, 2e wijziging treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld, kan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Amsterdam, 27 november 2019

burgemeester en wethouders

Peter Teesink

gemeentesecretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven