Besluit aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling Haarweg 37 & 39 in Lemelerveld

Logo Dalfsen

Burgemeester en wethouders van Dalfsen maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, vijfde lid van de Wet milieubeheer het volgende bekend:

Op 10 oktober 2019 (gewijzigd op 29 oktober 2019 en 7 november 2019) is een aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling ingediend voor een vleesvarkenshouderij aan de Haarweg 37 & 39 in Lemelerveld.

In de gewenste bedrijfsopzet wordt een nieuwe vleesvarkensstal gerealiseerd voor het houden van 2.240 vleesvarkens (BWL 2006.14.V7). De verouderde stallen annex gebouwen worden gesloopt. In de bestaande vleesvarkensstal wordt het biologisch luchtwassysteem, BWL 2009.21.V4 geïnstalleerd.

Burgemeester en wethouders van Dalfsen hebben op 18 november 2019 besloten dat voor deze activiteit geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld, voordat door hen een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsvergunning voor de voorgenomen activiteit. Volgens burgemeester en wethouders van Dalfsen leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Inzage

Het besluit en de relevante stukken liggen tijdens de openingstijden vanaf 27 november 2019 zes weken ter inzage bij Eenheid Publieksdienstverlening van de Gemeente Dalfsen, Raadhuisstraat 1 in Dalfsen.

Het besluit betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag voor een omgevingsvergunning activiteit milieu. Conform artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk, tenzij deze beslissing de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft. Een reactie op dit besluit kan worden ingediend als zienswijze bij de nog te volgen vergunningprocedure.

 

Dalfsen, 26 november 2019

Burgemeester en wethouders gemeente Dalfsen

Naar boven