Vastgesteld bestemmingsplan en omgevingsvergunning ‘Jan Tooropstraat Oud-Beijerland’ ter inzage

Logo Hoeksche Waard

Het bestemmingsplan

De gemeenteraad van Hoeksche Waard stelde op 22 oktober 2019 het bestemmingsplan ‘Jan Tooropstraat te Oud-Beijerland’ vast.  Dit bestemmingsplan maakt de bouw van 24 seniorenwoningen met bijbehorende voorzieningen en overige bouwwerken mogelijk op de locatie Jan Tooropstraat 2-4/Breughelstraat 2 in Oud-Beijerland.

De omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van gemeente Hoeksche Waard hebben op 1 november 2019 vergunning verleend voor de bouw van 24 woningen  voor de adressen Jan Tooropstraat 2-4/Breughelstraat 2 in Oud-Beijerland.

Coördinatieregeling

De coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening is van toepassing op de procedure voor het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning. Dit houdt in dat het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan en het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning gelijktijdig zijn voorbereid. Tegen de vaststelling van de besluiten (het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarden kan in één keer beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpomgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden lag ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpomgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden lag vanaf 8 juni tot en met 19 juli 2019 ter inzage.  In deze periode ontvingen wij geen zienswijzen.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en de hogere waarden met alle bijlagen kunt u bekijken via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder NL.IMRO.1963.JANTOOROPSTRA2-VG01).  

Wanneer u het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning of het besluit hogere waarden in het gemeentehuis of een servicepunt wilt inzien, kunt u een afspraak maken met het team Omgeving, bereikbaar via telefoonnummer 14 0186.

Beroep indienen

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden de hiervoor genoemde besluiten voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden gedurende de beroepstermijn van 2 november 2019 tot en met 13 december 2019 hierboven genoemde inzagetermijn (beroepstermijn) schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit in te dienen.

In het beroepschrift moeten in ieder geval de volgende gegevens vermeld worden:

 

  • 1.

    de naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de datum waarop u de brief verzendt (de dagtekening);

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • 4.

    een kopie van het besluit;

  • 5.

    de reden waarom u in beroep gaat;

  • 6.

    een ondertekening met naam en handtekening.

 

Het beroepschrift kan worden gestuurd aan:

Raad van State

Afdeling Bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

U kunt ook digitaal beroep instellen bij de hierboven genoemde rechtbank via: http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

 

Mogelijkheid tot uitstellen van het in werking treden van het bestemmingsplan via een voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan en omgevingsvergunning treden in werking een dag nadat de beroepstermijn is verstreken. Om te voorkomen dat het betreffende besluit in werking treedt, kan een belanghebbende een voorlopige voorziening vragen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. U kunt het verzoekschrift ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

 

Wanneer een belanghebbende gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook beroep is ingediend. Voor de behandeling van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening brengt de rechtbank kosten (griffierecht) in rekening.

 

Vragen?

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij Sabine Voskamp. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 14 0186 of via e-mail sabine.voskamp @gemeentehw.nl.

Naar boven