Vastgestelde bestemmingsplannen ‘Landelijk gebied 2013 - 21e herziening - Boomdijk 12b, Klaaswaal’ en ‘Sanering kassen Blaaksedijk Oost 41a te Heinenoord, Westdijk 51 en Provincialeweg 9 te Mijnsheerenland’ ter inzage

Logo Hoeksche Waard

De gemeenteraad van Hoeksche Waard heeft op 6 november 2019 het bestemmingsplan ‘Landelijk gebied 2013 - 21e herziening - Boomdijk 12b, Klaaswaal’ (NL.IMRO.1963.BPLGB2013Boomd12b-VG01) gewijzigd vastgesteld en ‘Sanering kassen Blaaksedijk Oost 41a te Heinenoord, Westdijk 51 en Provincialeweg 9 te Mijnsheerenland’ (NL.IMRO.1963.BPHNDMHLglas-VG01) ongewijzigd vastgesteld.

Inhoud en doel van de bestemmingsplannen

Het glastuinbouwbedrijf aan de Boomdijk 12b te Klaaswaal heeft behoefte aan uitbreiding. Hiervoor in de plaats wordt op de genoemde locaties in het landelijk gebied van Heinenoord en van Mijnsheerenland (voormalig) agrarische bebouwing gesloopt.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld

De ontwerpbestemmingsplannen lag van 1 augustus 2019 gedurende 6 weken ter inzage. Tijdens deze periode konden zienswijzen worden ingediend. Er is 1 zienswijze ingediend. Deze zienswijze gaf aanleiding om het bestemmingsplan Landelijk gebied 2013 - 21e herziening - Boomdijk 12b, Klaaswaal’ gewijzigd vast te stellen. De aanpassingen zijn opgesomd in de ‘Nota beantwoording zienswijzen’.

Ter inzage

De vaststellingsbesluiten, de bestemmingsplannen en alle bijlagen (inclusief de Nota beantwoording zienswijzen) liggen met ingang van 23 november 2019 tot en met 3 januari 2020 ter inzage. U kunt de stukken inzien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder IMRO-code NL.IMRO.1963.BPLGB2013Boomd12b-VG01 en NL.IMRO.1963.BPHNDMHLglas-VG01). Wilt u de stukken in het gemeentehuis of servicepunt inzien? Dan adviseren wij u een afspraak te maken met het team Omgeving, bereikbaar via telefoonnummer 14 0168 of (088) 6473777.

Beroep indienen 

Tegen het besluit van de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen staat rechtstreeks beroep open bij de Raad van State.

Een beroepschrift kan met ingang van 23 november 2019 tot en met 3 januari 2020 worden ingediend door een belanghebbende die:

 

  • 1.

    op tijd een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

  • 2.

    aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbesluit in te dienen.

  • 3.

    bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

 

In het beroepschrift moeten in ieder geval de volgende gegevens vermeld worden:

  • 1.

    de naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de datum waarop u de brief verzendt (de dagtekening);

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • 4.

    een kopie van het besluit;

  • 5.

    de reden waarom u in beroep gaat;

  • 6.

    een ondertekening met naam en handtekenening.

 

Het beroepschrift kan worden gestuurd aan:

Raad van State

Afdeling Bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Mogelijkheid tot uitstellen van het in werking treden van het bestemmingsplan via een voorlopige voorziening 

Het bestemmingsplan treedt in werking een dag nadat de beroepstermijn is verstreken.

 

Om te voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt, kan een belanghebbende een voorlopige voorziening vragen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Wanneer een belanghebbende gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

Vragen?

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij Éowyn van Miltenburg. Zij is bereikbaar via 088-6473777 of per e-mail: eowyn.vanmiltenburg@gemeentehw.nl

Naar boven