Aanwijzen gehandicaptenparkeerplaats op kenteken Hannie Schaftstraat 28 te Montfoort

Logo Montfoort

Burgemeester en wethouders van Montfoort,

Hebben besloten:

-tot het aanwijzen van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken op het parkeerterrein bij het appartementencomplex aan de Hannie Schaftstraat 2 -34 te Montfoort door het plaatsen van bord E6 (incl. onderbord met kenteken) van Bijlage 1 van het RVV 1990.

Montfoort, 19 november 2019

Burgemeester en wethouders van Montfoort,

namens deze,

F.N.Kalloe

Beleidsmedewerker Verkeer

Bevoegdheid

De beleidsmedewerker Verkeer is bevoegd dit verkeersbesluit te nemen op grond van artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 en het door het College van de gemeente Montfoort op d.d. 18 december 2018 vastgestelde mandatenregister.

Wetgeving

De wettelijke grondslag voor dit verkeersbesluit wordt gevormd door:

  • Wegenverkeerswet 1994 (hierna WVW 1994);

  • Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (hierna RVV 1990);

  • Algemene wet bestuursrecht (hierna Awb);

  • (Uitvoeringvoorschriften) Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (hierna BABW).

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Aanleiding

De bewoner Hannie Schaftstraat 28 heeft verzocht om in de nabijheid van de woning een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken te reserveren.

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid van de WVW 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het BABW genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

  • Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg en het beschermen van minder valide weggebruikers, en eventuele passagiers, is het noodzakelijk een verkeersmaatregel te treffen, zodat gebruik kan worden gemaakt van de betreffende gehandicaptenparkeerplaats (overeenkomstig artikel 26, onderdeel c van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990).

  • Hierbij spelen tegenstrijdige belangen en één en ander gaat ten koste van het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer, maar het beschermen van de minder valide weggebruiker weegt het zwaarst.

  • De betreffende bewoner is in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart en heeft op korte afstand van de eigen woning een parkeerplaats nodig. Vanwege de parkeerdruk is er niet altijd een reguliere parkeerplaats beschikbaar.

  • De maatregel bestaat uit het reserveren van een parkeerplaats in de nabijheid van de woning, dit om de loopafstand zo kort mogelijk te houden.

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW is overleg gepleegd met de Politie Eenheid Midden-Nederland, district West Utrecht.

De betreffende parkeerplaats aan Hannie Schaftstraat is gelegen binnen de bebouwde kom van Montfoort en in beheer bij de gemeente Montfoort. Daarom is het niet noodzakelijk, dat het openbaar lichaam dat het beheer heeft over de weg, wordt gehoord (artikel 23 van het BABW).

Belangenafweging

Er zijn geen redenen om aan te nemen dat door het verkeersbesluit belanghebbenden onevenredig worden benadeeld of dat er een onduidelijke verkeerssituatie ontstaat.

Mededelingen

 

Bezwaar en beroep

Op grond van artikel 7:1 van de Awb kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van bekendmaking tegen dit verkeersbesluit schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Montfoort, Postbus 41, 3417 ZG Montfoort.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient in ieder geval te bevatten:

- de naam en het adres van de indiener;

- de dagtekening;

- een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

- de motieven achter het bezwaar.

Verzoek om een voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. In geval van onverwijlde spoed kunt u bij de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening aanvragen. Een verzoek tot een voorlopige voorziening kunt u indienen bij de rechtbank Midden-Nederland, afdeling bestuursrecht, onder vermelding van voorlopige voorziening, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Voor de behandeling van het verzoek wordt griffierecht geheven.

 

Burgemeester en wethouders van Montfoort,

namens deze,

F.N.Kalloe

Beleidsmedewerker Verkeer

Naar boven