Vaststelling bestemmingsplan 'Heeswijk 159-161'

Logo Montfoort

Burgemeester en wethouders van Montfoort maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Montfoort heeft bij besluit van 30 september 2019 het bestemmingsplan “Heeswijk 159-161” vastgesteld.

 

Omschrijving bestemmingsplan

Het bestemmingsplan “Heeswijk 159-161” voorziet in een nieuwe planologische regeling voor het perceel aan de Heeswijk 159 en 161 te Montfoort. Met dit bestemmingsplan is het gebruik van de beide agrarische woningen gewijzigd in reguliere woningen en kunnen de opstallen bedrijfsmatig worden gebruikt. 

Het bestemmingsplan voorziet niet in een bouwplan als bedoeld in artikel 6.2.1 van het Besluit ruimtelijke ordening. Het is daarom niet nodig om een exploitatieplan conform artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening vast te stellen.

 

Ter inzagelegging

Met ingang van 27 november 2019 ligt het bestemmingsplan inclusief bijbehorende stukken gedurende 6 weken (tot en met 8 januari 2020) ter inzage bij de publieksbalie van het stadskantoor Kasteelplein 5 te Montfoort (geopend op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 en op vrijdag van 18.00 uur tot 20.00 uur). Tevens is het plan digitaal raadpleegbaar via de nationale website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0335.BPHeeswijk159-vg01).

 

Beroep

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze naar voren te brengen, kunnen met ingang van 28 november 2019 tot en met 8 januari 2020 beroep instellen tegen het besluit tot vaststellen van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden waarop het beroep rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden. Er wordt een griffierecht geheven voor het in behandeling nemen van het beroepschrift.

 

Voorlopige voorziening

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een voorlopige voorziening worden verzocht bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een voorlopige voorziening kan door de voorzitter worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Er wordt een griffierecht geheven.

 

Inwerkingtreding

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om een voorlopige voorziening is aangevraagd.

 

Montfoort, 26 november 2019

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN MONTFOORT

 

Naar boven