Ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan “Asserstraat 91 Ubbena” en ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Logo Assen

Van woensdag 27 november 2019 tot en met dinsdag 7 januari 2020 ligt bij de Publieksbalie, balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis het ontwerpbestemmingsplan Asserstraat 91 Ubbena met identificatienummer NL.IMRO.0106.99BP2018002H-BO01 en bijbehorend ontwerpbesluit hogere grenswaarden ter inzage.

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in het kader van de provinciale Ruimte-voor-Ruimte-regeling in het beëindigen van de kwekerij op het perceel Asserstraat 91 in Ubbena. De opslagloods en tunnelkas worden gesloopt, de verharding wordt verwijderd en de beplanting van de kwekerij wordt gekapt. In plaats hiervan wordt een tweede woning direct ten noorden van de bestaande woning gebouwd. Het erf wordt ingericht als met streekeigen beplanting. Ten oosten van de woningen komt een kleine hoogstamfruitboomgaard.

Hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Uit onderzoek is gebleken dat als gevolg van het verkeer op de Asserstraat de geluidbelasting op de gevel van de geplande woning in dit ontwerpbestemmingsplan niet voldoet aan de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder. Omdat ook is gebleken dat geluidreducerende maatregelen niet mogelijk en/of doelmatig zijn, is het college van burgemeester en wethouders van plan om een hogere grenswaarde te verlenen.

Waar kunt u het plan inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde met bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 27 november 2019 tot en met dinsdag 7 januari 2020 tijdens de gebruikelijke openingstijden ter inzage bij de Publieksbalie, balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. Het ontwerpbestemmingsplan is ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u reageren

Een ieder kan op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) in combinatie met artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening binnen de bovengenoemde termijn zienswijzen inbrengen tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Op grond van eerdergenoemd artikel uit de Awb in combinatie met artikel 110c van de Wet geluidhinder kunnen binnen de bovengenoemde termijn zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden worden ingediend.

Schriftelijke zienswijzen tegen een ontwerpbestemmingsplan kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Assen en dito zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden aan het college van burgemeester en wethouders van Assen. Beide zienswijzen moeten worden geadresseerd aan Postbus 30018, 9400 RA Assen.

Zienswijzen gericht tegen een ontwerpbestemmingsplan worden betrokken bij de vaststelling van het plan door de gemeenteraad. Zienswijzen gericht tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden worden betrokken bij de besluitvorming hierover door het college van burgemeester en wethouders.

Assen 26 november 2019

Naar boven