Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan Boswachterij Chaam, Alphen

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 19 november 2019 de ‘Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan Boswachterij Chaam, Alphen' vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.IOVHB1723Boswachte-va01.

Inhoud

De herziening van het geldende bestemmingsplan van het voormalige recreatieve natuurgebied met openluchtzwembad ‘Weidebad’ betreft de ontwikkeling van een wellnesscentrum ter plaatse van het bouwblok van het voormalige ‘Weidebad’, de realisering van een natuurpoort met aansluitend parkeervoorzieningen en de realisering en versterking van natuur.

De nieuwe functie ten behoeve van de parkeervoorzieningen valt samen met het Natuur Netwerk Brabant (NNB) in de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant (hierna: IOV). Hier moet een bestemming gericht zijn op behoud en ontwikkeling van natuur, zodat de parkeervoorzieningen hiermee in strijd zijn.

Vaststelling van het bestemmingsplan is daarom alleen mogelijk na aanpassing van de grenzen van het NNB in de IOV. Dit is mogelijk o.b.v. artikel 3.20 toepassing van de saldobenadering en artikel 6.2 IOV. Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden (o.a. op gebied van compensatie) en er worden verder geen provinciale belangen geschaad. Er bestaat dus geen bezwaar tegen medewerking aan het gemeentelijke plan d.m.v. een herbegrenzing.

Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘Boswachterij Chaam' vaststellen.

De vaststelling van de wijziging van de Interim omgevingsverordening zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. Planviewer Noord-Brabant;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

's-Hertogenbosch, 19 november 2019

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

De voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven