Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 18 november 2019, 2019-0000136358, tot wijziging van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit inspecteur-generaal SZW 2017

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 2, aanhef en onderdeel e, 8, derde lid, aanhef en onderdeel a, en vierde lid, 12, eerste lid, aanhef en onderdeel b, en 23, eerste lid, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit inspecteur-generaal SZW 2017 wordt als volgt gewijzigd:

Aan artikel 7, tweede lid, wordt, onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel I door een puntkomma, een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • m. het vervullen van de rol van verwerkingsverantwoordelijke, bedoeld in artikel 1, aanhef en onderdeel c, van het Besluit politiegegevens buitengewoon opsporingsambtenaren.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 9 maart 2019.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 18 november 2019

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze, M.J. Kuipers Inspecteur-generaal Sociale Zaken en Werkgelegenheid

TOELICHTING

Op 9 maart 2019 is het Besluit politiegegevens buitengewoon opsporingsambtenaren in werking getreden. Op grond van dit besluit valt de verwerking van persoonsgegevens door de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s), voor zover het verwerking van persoonsgegevens in verband met het opsporen van strafbare feiten betreft, vanaf de genoemde datum onder de reikwijdte van de Wet politiegegevens.

Op grond van artikel 1, aanhef en onderdeel c Besluit politiegegevens buitengewoon opsporingsambtenaren, is de werkgever van de buitengewoon opsporingsambtenaar verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens door de buitengewoon opsporingsambtenaar.

Met dit besluit wordt de verantwoordelijkheid voor de verwerking van persoonsgegevens door buitengewoon opsporingsambtenaren van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, belegd bij de directeur Toezicht.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze, M.J. Kuipers Inspecteur-generaal Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Naar boven