Ontwerp omgevingsvergunning ‘Molenpark’ (tussen Sattelietbaan 2a en Molenlaan 41) ter inzage

Logo Hillegom

Burgemeester en wethouders van gemeente Hillegom maken bekend dat, gelet op artikel 2.1, 2.10 en 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de ontwerp omgevingsvergunning voor het realiseren van 30 multifunctionele bedrijfsunits en kantoorruimte, het aanleggen van een duiker en een in- en uitrit op het perceel tussen de Satellietbaan 2a en Molenlaan 41 te Hillegom ter inzage ligt.

Ontwerpverklaring van geen bedenkingen

Het project komt voor op de lijst (vastgesteld door de gemeenteraad op 13 oktober 2016) met categorieën van gevallen waarvoor geen verklaring van geen bedenkingen, als bedoeld in artikel 6.5, derde lid van het Besluit omgevingsrecht is vereist:

‘Het bouwen van gebouwen en bouwwerken, geen gebouwen zijnde ten behoeve van een bedrijfsfunctie behorende tot de milieucategorie 1 en 2 volgens de VNG bedrijven en milieuzonering’.

Plangebied

Het plangebied betreft de percelen tussen de Molenlaan 41/49 en de Satellietbaan 2a- 2b te Hillegom.

Inhoud plan

De op 16 mei 2019 ingediende aanvraag omgevingsvergunning heeft betrekking op de bouw van 30 multifunctionele bedrijfsruimten en kantoorruimte, het aanleggen van een duiker en een in- en uitrit op de percelen tussen de Molenlaan 41/49 en de Satellietbaan 2a- 2b te Hillegom. In de huidige situatie bevindt zich hier een kassencomplex dat niet in gebruik is.

In het geldende bestemmingsplan ‘Centrum’ heeft deze locatie de bestemmingen ‘bedrijf’ en gelden de dubbelbestemmingen ‘Waarde archeologie-1’ en ‘Waarde archeologie-3’. Het hele perceel is voorzien van de aanduiding ‘bedrijf- biologische kwekerij’. Om de kas ligt een bouwvlak, waarvoor een maximale bouwhoogte van 6 meter geldt. Ter hoogte van de geplande duiker en de in-/ uitrit geldt het bestemmingsplan ‘Bestemmingsplan bedrijventerrein’. Hier gelden de bestemmingen ‘groen’ en ‘water’ en de dubbelbestemming ‘Waarde archeologie-2’. Het plan is in strijd met de bestemmingsplannen omdat er kantoorruimte wordt gebouwd binnen de bestemming ‘bedrijf’, er worden meerdere multifunctionele bedrijfsunits gerealiseerd op een plek waar conform het bestemmingsplan maximaal één bedrijf is toegestaan, er wordt buiten het bouwvlak gebouwd en de maximale bouwhoogte wordt overschreden. Tevens is het realiseren van een duiker en inrit in strijd met de bestemming ‘water’.

De aanvraag betreft het afwijken van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.1, eerste lid, onder c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Op grond van voorliggende ruimtelijke onderbouwing voor het plan, die onderdeel uitmaakt van de aanvraag omgevingsvergunning, is er sprake van een goede ruimtelijke ordening.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en alle daarbij behorende stukken liggen vanaf woensdag 27 november 2019 t/m dinsdag 7 januari 2020 voor een ieder ter inzage.

Inzien

U kunt de ontwerpvergunning met bijbehorende stukken inzien op het Gemeentekantoor bij de balie van Vergunningen.

Op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl is de digitale versie van de ontwerpvergunning en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen in te zien. Via de gemeentelijke website www.hillegom.nl, tabblad ‘Inwoners en ondernemers’, ‘Bouwen en wonen’, ‘Bestemmingsplannen’ en ‘Ter inzage’ vindt u op de betreffende webpagina van het plan een link naar deze stukken.

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen ten aanzien van het College van B&W van Hillegom, Postbus 32, 2180 AA Hillegom, telefoon 14 0252.

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Hillegom via emailadres: gemeente@hillegom.nl.

Informatie

Voor vragen en informatie over het plan kunt u contact opnemen met Fedor Jansen van domein Ruimtelijke ontwikkeling en Ingrid Roelofs domein Publiekservice via 14 0252 of via de email: f.jansen@hltsamen.nl en i.roelofs@hltsamen.nl.

 

Naar boven