Verkeersbesluit, plaatsen van verkeerstekens voor een tijdelijke bouwweg ter realisatie van het project “nieuwe verbinding N69”, Verbindingsweg N397

Logo Noord-Brabant

Overwegingen ten aanzien van het besluit

De provincie heeft het voornemen verkeerstekens te plaatsen voor een tijdelijke bouwweg ter realisatie van het project “nieuwe verbinding N69” (aansluiting op de provinciale weg N397).

Voor de realisatie van de werkzaamheden aan de provinciale weg N69 dient een tijdelijk bouwweg te worden aangelegd. De tijdelijke bouwweg wordt aangelegd om het bouwverkeer buiten de dorpskernen om te leiden en loopt van het noorden met een aansluiting aan de Locht in Veldhoven naar het zuiden met een aansluiting op de provinciale weg N397 in Bergeijk (Keersopperdreef). De Keersopperdreef is reeds afgesloten voor alle motorvoertuigen, echter dat verbod dient uitgebreid te worden en te gelden voor alle voertuigen. Met de verkeersmaatregel wordt de tijdelijke bouwweg afgesloten voor voertuigen, uitgezonderd bouwverkeer ten behoeve van de werkzaamheden aan de provinciale weg N69. De Keersopperdreef dient gedurende de werkzaamheden geheel afgesloten te worden voor het verkeer omdat het mengen van het bouwverkeer met overig verkeer tot onveilige situaties zal leiden.

 

Vereiste van besluit 

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden

voorzover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Motivering van het besluit

Uit het oogpunt van

  • het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

is het gewenst om overeenkomstig de bijgevoegde tekening bij het besluit de borden te plaatsen.

 

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW is overleg gepleegd met de korpschef van het regionaal politiekorps Brabant Zuid-Oost. Overeenkomstig artikel 25 van het BABW is voorts overleg gepleegd met gemeente Bergeijk.

 

Besluit

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant;

 

Tot het plaatsen van de borden:

C1: gesloten in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee. Met het onderbord “uitgezonderd werkverkeer”.

 

Het verwijderen van de borden:

C12: gesloten voor alle motorvoertuigen

 

Overeenkomstig de tekening met nummer N69-TEK-00717 die bij dit besluit gevoegd is.

 

Inwerkingtreding

Een verkeersbesluit is van kracht en treedt in principe in werking op moment van publicatie

   

Wij vertrouwen erop dat wij u hiermee voldoende hebben geïnformeerd.

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

namens deze,

J.H.M. Goossens,

programmaleider Beheer en Onderhoud

Bezwaar

Bezwaren tegen dit besluit kunnen binnen zes weken na de bekendmaking van dit besluit worden ingediend bij:

Het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Secretariaat van de hoor- en adviescommissie

Postbus 90151

5200 MC te ‘S‑HERTOGENBOSCH

Wij vragen u om op de linkerbovenhoek van de envelop het woord "bezwaarschrift" te vermelden.

Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van een handtekening, naam en adres van de indiener, de dagtekening en ons kenmerk van het besluit. Ook dient u een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is en de gronden van het bezwaar hierin op te nemen.

Daarnaast vragen wij u vriendelijk om een kopie van dit besluit bij te voegen. Kunt u ons ook uw telefoonnummer geven? De provincie kan dan, mocht dit nodig zijn, u bellen om samen de beste aanpak van behandeling van uw bezwaarschrift te bespreken.

Meer informatie over de behandeling van bezwaarschriften vindt u op www.brabant.nl/bezwaar.

U kunt het secretariaat van de Hoor- en adviescommissie bereiken via telefoonnummer (073) 680 83 04, faxnummer (073) 680 76 80 en e mailadres bezwaar@brabant.nl.

 

Voorlopige voorziening

Bovenstaand besluit treedt in werking, ook al wordt een bezwaarschrift ingediend. Het is daarom mogelijk om gelijktijdig met of na het indienen van een bezwaarschrift een zogenaamde “voorlopige voorziening” te vragen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 70584, 5201 CZ 's‑Hertogenbosch.

Een voorlopige voorziening is in feite het nemen van een tijdelijke maatregel, bijvoorbeeld het schorsen van het besluit gedurende de tijd die nodig is om de bezwaren te behandelen en daarop een besluit te nemen. Voorwaarde om zo’n voorlopige voorziening te vragen is, dat er sprake is van spoedeisend belang.

Voor het vragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

 

Naar boven