Gewijzigd vastgesteld facet-bestemmingsplan Bedum Gebouwd Erfgoed

Logo Het Hogeland

Burgemeester en wethouders van gemeente Het Hogeland maken op grond van artikel 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het facet-bestemmingsplan ‘Bedum Gebouwd Erfgoed’ door de raad van de voormalige gemeente Bedum op 8 november 2018 gewijzigd is vastgesteld.

Het facet-bestemmingsplan ‘Bedum Gebouwd Erfgoed’ vertaalt de inventarisatie van de karakteristieke objecten en karakteristieke gebieden in het bestemmingsplan (grondgebied voormalige gemeente Bedum). De objecten en gebieden krijgen hierdoor een extra bescherming. Voor de karakteristieke panden dient er een sloopvergunning aangevraagd te worden als er sprake is van enige vorm van sloop. Voor de karakteristieke gebieden wordt vastgelegd dat er een sloopvergunning dient te worden aangevraagd indien er sprake is van gehele sloop van het object.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft voor een periode van zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn er drie zienswijzen binnen gekomen. De zienswijzen zijn voorzien van beantwoording in de reactienota. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is aangepast n.a.v. enkele zienswijzen en ambtshalve wijzigingen. Alle wijzigingen zijn opgenomen in de reactienota.

Het gewijzigd facet-bestemmingsplan is in te zien op www.hethogeland.nl. Het facet-bestemmingsplan ligt fysiek ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Het Hogeland locatie Uithuizen, Hoofdstraat-west 1. Voorts is het plan te raadplegen op: www.ruimtelijkeplannen.nl met planid NL.IMRO.0005.BPFC17BEHE2-VA01.

De beroepstermijn loopt van donderdag 7 februari tot en met woensdag 20 maart 2019. Gedurende deze termijn kan er beroep worden ingediend. Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Daarnaast kan iedereen beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad in het plan bij de vaststelling heeft aangebracht.

Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Naar boven