Vaststelling wijzigings-/uitwerkingsplan "'t Haantje Noord"

Logo Rijswijk

Burgemeester en wethouders van Rijswijk delen het volgende mede.

Het college van burgemeester en wethouders heeft in zijn vergadering van 19 november 2019 besloten tot:

 

  • 1.

    het wijzigings-/uitwerkingsplan “’t Haantje Noord” met identificatienummer NL.IMRO.0603.wuphaantjenoord-VA01 gewijzigd vast te stellen;

  • 2.

    het wijzigings-/uitwerkingsplan “’t Haantje Noord” en de daaraan ten grondslag liggende stukken, gedurende een periode van zes weken, voor beroep ter inzage te leggen op de daartoe gebruikelijke wijze.

 

Het wijzigings-/uitwerkingsplan “’t Haantje Noord” is opgesteld teneinde de bouw van maximaal 100 woningen mogelijk te maken. Het plan is een wijziging en uitwerking van de bestemming ‘Wonen – Uit te werken 2’ uit het bestemmingsplan “Sion – ’t Haantje, tweede herziening”.

 

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat een aantal nieuwe woningen een geluidsbelasting ondervindt die hoger is dan de voorkeursgrenswaarde voor de geluidsbelasting als gevolg van het verkeer op de Prinses Beatrixlaan en voor de geluidsbelasting als gevolg van het treinverkeer op de spoorlijn. De procedure om hogere grenswaarden vast te stellen wordt door de Omgevingsdienst Haaglanden doorlopen. De beschikking hogere grenswaarden wordt evenwel gelijktijdig met het wijzigings-/uitwerkingsplan “’t Haantje Noord” ter inzage gelegd. Het wijzigings-/uitwerkingsplan “’t Haantje Noord” is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl (zoek op NL.IMRO.0603.wuphaantjenoord-VA01).

 

Het wijzigings-/uitwerkingsplan “’t Haantje Noord” en de daaraan ten grondslag liggende stukken, liggen met ingang van vrijdag 22 november 2019 tot en met donderdag 2 januari 2020 ter inzage bij de publieksbalie in de hal van het stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is geopend op maandag en vrijdag van 09:00 uur tot 12:00 uur en dinsdag, woensdag en donderdag van 09:00 uur tot 17:00 uur.

 

Degene die gedurende de periode dat het ontwerpwijzigings-/uitwerkingsplan “’t Haantje Noord” ter inzage heeft gelegen een zienswijze heeft ingediend en belanghebbenden die aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, kunnen een beroepsschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Op het besluit om het wijzigings-/uitwerkingsplan “’t Haantje Noord” vast te stellen is Afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Op grond daarvan dienen de beroepsgronden in het beroepsschrift te worden opgenomen. Beroepsgronden kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

               

Het beroepsschrift moet ondertekend zijn en dient tenminste te bevatten:

  • 1.

    naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

de gronden, ofwel de motivering, van het beroep.

Rijswijk, 21 november 2019

Burgemeester en wethouders,

Namens deze:

de burgemeester, drs. M.J. Bezuijen

de secretaris, drs. M. Middendorp MPC

Naar boven