Projectplannen Waterwet verruiming Twentekanalen pand Delden-Hengelo en pand Hengelo-Enschede, Rijkswaterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft op 14 november 2019, onder nummers RWS-2019/41227 en RWS-2019/41228 besloten om de projectplannen op grond van artikel 5.4 van de Waterwet vast te stellen voor de verruiming van de Twentekanalen voor de panden Delden-Hengelo en Hengelo-Enschede.

Deze besluiten zijn tot stand gekomen met toepassing van de procedure regels van de afdeling 4.1.2 van de Algemene wet bestuursrecht.

Inhoud besluiten

De projectplannen beogen het integraal bevaarbaar maken van de Twentekanalen voor de panden Delden-Hengelo en Hengelo-Enschede. In de projectplannen zijn maatregelen opgenomen ter verruiming van de Twentekanalen voor schepen van klasse Va’. In 2016 zijn voor 4 kanaaltracés projectplannen, waaronder kanaaltak Delden-Hengelo en Hengelo-Enschede, vastgesteld. De wijzigingen van het waterstaatswerk Twentekanalen voor de panden Delden-Hengelo en Hengelo-Enschede betreffen:

  • het vervangen en versterken van damwanden;

  • het toepassen van een kwelremmende maatregel;

  • het aanleggen van natuurvriendelijke oevers;

  • het aanpassen van de indeling van de wachtplaatsen

Voor beide panden is een projectplan Waterwet opgesteld. De beslissing m.e.r.-beoordelingsnotitie behoort bij de projectplannen.

Het projectplan op grond van artikel 5.4, lid 1 van de waterwet is genoemd in de bijlage bij art. 1.1. van de Crisis- en herstelwet, zodat de bepalingen in hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet hierop van toepassing zijn.

Beslissing m.e.r.-beoordelingsnotitie

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft bij besluit van 14 november 2019, nr. RWS-2019/41214 besloten dat voor de activiteit ‘integraal bevaarbaar maken van de Twentekanalen voor schepen van klasse Va’ geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld, omdat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu te verwachten zijn.

Terinzagelegging

De projectplannen inclusief bijbehorende stukken liggen vanaf 28 november 2019 tot en met 8 januari 2020 ter inzage. Het projectplan Delden-Hengelo met bijlagen ligt ter inzage bij:

Gemeente Hof van Twente, de Höfte 7 te Goor (op afspraak 0547-858585):

  • maandag van 12.00 uur tot 19.30 uur.

  • Dinsdag en woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en donderdag van 9.00 uur tot 13.00 uur.

  • vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur en 17.00 tot 19.30 uur;

Gemeente Hengelo, Stadskantoor, afdeling Vergunningen, Hazenweg 121 te Hengelo (op afspraak 14074):

  • alle werkdagen van 8.30 uur tot 16.30 uur.

Het projectplan Hengelo-Enschede met bijlagen ligt ter inzage bij:

gemeente Hengelo, Stadskantoor, afdeling Vergunningen, Hazenweg 121 te Hengelo (op afspraak 14074):

  • alle werkdagen van 8.30 uur tot 16.30 uur.

gemeente Enschede, Hengelosestraat 51, Enschede (alleen op afspraak 14053):

  • maandag t/m vrijdag 08.30 uur tot 16.30 uur.

  • donderdagavond 17.00 uur tot 19.30 uur.

De projectplannen en de (beslissing) m.e.r.-beoordelingsnotitie zijn ook digitaal beschikbaar en te downloaden (pdf-formaat) via: www.rijkswaterstaat.nl/verruiming_twentekanalen

Bezwaar

Tegen bovengenoemd besluit kan binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt, een bezwaarschrift worden ingediend. U kunt uw bezwaarschrift sturen naar de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, ter attentie van Rijkswaterstaat Dienst Oost-Nederland, afdeling Werkenpakket, postbus 2232, 3500 GE UTRECHT.

In het bezwaarschrift moet in ieder geval het volgende staan:

  • uw naam en adres, en liefst ook uw telefoonnummer;

  • een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt (bijvoorbeeld door de datum en het kenmerk van het besluit te vermelden of door een kopie mee te sturen);

  • de reden waarom u bezwaar maakt;

  • de datum en uw handtekening.

Inwerkingtreding besluit

Het besluit treedt in werking na bekendmaking. Op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het bezwaar de werking van dit besluit niet, tenzij een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het verzoekschrift woonachtig dan wel gevestigd is.

Van de indiener van het bezwaarschrift/verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Rijkswaterstaat Oost-Nederland, telefonisch bereikbaar onder nummer 06 159 528 31.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, namens deze, de directeur Netwerk Ontwikkeling, J.C. van Hees

Naar boven